Новини
Ракурс

На травневі до Києва — як зняти квартиру подобово

27 лют 2017, 13:23

Через збільшення попиту ціни на квартири подобово в Києві зростуть, при цьому більшість варіантів будуть заброньовані задовго до свят. Тож до чого готуватися і з чим потрібно визначитися, плануючи візит до столиці на ці дати?


.

В яких районах столиці найзручніше буде зняти квартиру на травневі свята?

Вирішуючи, в якому районі столиці краще зняти квартиру на кілька діб, в першу чергу потрібно врахувати мету приїзду. Якщо ви вирішили відпочити з друзями і плануєте вечірку, розташування житла не гратиме великої ролі. Тож чому б не зекономити, знявши квартиру на Оболоні, Дарниці, Осокорках чи в інших віддалених від центру районах? Разом з тим, якщо компанія велика і потрібно кілька квартир поруч, все-таки зверніть увагу на центральні вулиці, де пропозицій про оренду найбільше (наприклад, бульвар Лесі Українки, проспект Перемоги та інші).

Для сімейного відпочинку, особливо якщо у планах багато прогулянок і екскурсій, найзручніше буде зняти квартиру в центрі Києва. Але тоді врахуйте, що вам доведеться трохи переплатити за зручне розташування.

Особливості оренди квартир на травневі свята

Власники відзначають, що цьогоріч у порівнянні з минулим роком попит на квартири подобово в Києві менший. Тому і ціни будуть нижчими, а правила оренди — м’якшими. Хоча основна умова від господарів залишається незмінною — зняти квартиру на травневі свята можна буде як мінімум на 3–5 днів. Оренда на 1–2 дні можлива тільки в разі наявності у власника «вікна». Наприклад, на 1–2 травня вам пощастить зняти квартиру тільки якщо вона уже зайнята до 29–30 квітня і вже заброньована на 3–9 травня, інформує Miete.com.ua/Kyiv.

Найкращий спосіб зняти оптимальне житло в Києві на травневі свята — бронювати наперед, хоча б за 2–3 тижні. Зняти хорошу квартиру за кілька днів до візиту чи у сам день приїзду буде проблематично.

Більшість власників готові надати гостям додаткові послуги — організувати зустріч на вокзалі, позачергове прибирання квартири, допомогти з організацією дозвілля. Але все це потрібно обговорювати заздалегідь. Так само наперед краще попереджати про мету оренди і те, скільки людей проживатиме у квартирі. Якщо ви вирішили зняти розкішні апартаменти, готуйтеся, що в них може бути заборонене проведення вечірок чи будь-яких інших заходів, утримання домашніх тварин, куріння тощо.

Скільки коштуватиме оренда?

Оренда квартир подобово у Києві на травневі свята здорожчає в кілька разів у порівнянні зі звичайними будніми днями. Однокімнатну квартиру для 2–3 осіб можна буде зняти від 1000 гривень за добу (щоправда, якщо це економ-клас — навіть від 800 гривень). Двокімнатна для 4 гостей обійдеться в 1200–1500 гривень, а трикімнатна для 6 людей — від 1800 гривень за добу.

Точна ціна залежатиме в першу чергу від зручностей і розташування житла. З багатьма орендодавцями, особливо власниками квартир категорій економ і стандарт, можна поторгуватися. Щоправда, знижки при довготривалій оренді на травневі свята мало хто запропонує. А от окрема оплата може знадобитися за надання додаткових спальних місць.

Розмір застави при поселенні дорівнює вартості однієї доби проживання. Пам’ятайте, що ця сума може не бути повернена, якщо господарі виявлять нищення майна або порушення інших умов оренди.

Як бачимо, секрет вигідної оренди квартири в Києві залишається незмінним — бронюйте наперед, обговорюйте всі деталі і торгуйтеся з власниками. Адже хороше житло — це вже половина справи, щоб забезпечити собі гарний вікенд у столиці.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter