Новини
Ракурс

В Україні через відсутність суддів не функціонує вже 7 судів

Згідно зі статистикою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ), не функціонують Магдалинівський, Яремчанський, Карлівський, Лохвицький, Радивилівський, Козівський і Шполянський районні суди.


.

Ще у 120 судах є лише один суддя, який має право відправляти правосуддя. І в тому випадку, якщо цей єдиний суддя перебуває на лікарняному або у відпустці, відправлення правосуддя, скажімо так, припиняється — суд не працює. Якщо ж це слідчий суддя, то він вже не займається кримінальним провадженням — з усіма наслідками, що випливають для учасників і фігурантів такого «завмерлого» процесу.

Тенденція така: кількість таких «проблемних» судів за останні 10 днів збільшилася вдвічі.

Можливо, це ще не привід кричати «караул» і «все пропало», але черговий самодостатній аргумент на користь того, що спочатку треба думати, а тільки потім — реформувати. Найприкріше, що таку ситуацію фахівці прогнозували завчасно. Проте сьогодні на частині території України держава не виконує одну з найважливіших своїх функцій — відправлення правосуддя. Поганого чи хорошого — інше питання. Його там взагалі поки що немає.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter