Новини
Ракурс

Прізвище Семенченко порадив взяти президент — заява адвоката (АУДІО)

16 жов 2016, 20:16

Судові засідання у справі Семена Семенченка супроводжує така кількість осіб у камуфляжній формі, що стає страшно за оголені на час суду ділянки фронту. Останнє засідання відбувалося у супроводі близько трьох десятків співчуваючих Семенченку (він же Грішін/Грішин/Гришин) в його боротьбі за честь і гідність з автором публікацій «Семен Семенченко: від звичайного шахрая до живої легенди». Щоправда, дехто вважає, що за передову через це всерйоз хвилюватися не варто, адже присутні — переважно співробітники охоронної фірми народного депутата.


.

По закінченні кожного судового засідання відбувався сумовитий діалог між кимось із групи підтримки легендарного комбата та його ж адвокатом. Перший обов'язково кидає фразу: «Як це написав, що нас немає, а хто ж ми?». Адвокат звично зітхав: «Так от же, судимося...». Насправді ця фраза зі статті не заперечується в позовній заяві, що не заважає адвокату регулярно «інформувати» свою групу підтримки саме так, як описано вище. Бліц-опитування недоброзичливо налаштованих прихильників Семенченка, проведене ще в перерві найперших судових засідань, показало, що оспорюваних статей вони насправді, як і слід було думати, не читали. Але засуджують.

Сам Семенченко захистити свої честь і гідність намагається здалеку, до суду не приходить. Втім, доручити воювати за себе іншим — це його право. Однак за ті місяці, які триває судовий розгляд, навіть адвокат, представник нардепа так і не зумів до путя розібратися в хитросплетіннях дивовижних перипетій зміни справжнього прізвища нардепа, наявності-відсутності судимості, точно так само, як і в тернистому шляху, який подолав Семенченко у прагненні отримати диплом про вищу освіту. Наявність відповідного диплома сам Семенченко то заперечував, то підтверджував — певне, забув. В останньому засіданні представник Семенченка адвокат Титикало був змушений просити суд про перерву, аби уточнити за допомогою смс у самого нардепа черговий крутий віраж процесу розгризання ним граніту науки. Хоча це питання порушується із найпершого судового засідання, адже міститься в позовній заяві.

Та що там освіта — йдеться про гідне пригодницького серіалу «довоєнне» минуле Семенченка, яке в рамках вражаючої кількості справ пильно і, можливо, навіть із певним захватом вивчає тепер військова прокуратура.

В останньому судовому засіданні прояснилася цікава деталь — хоча прямо справи вона й не стосується. Важко зрозуміти, до чого це було сказано — можливо, просто вирвалося з підсвідомості, — але, як заявив адвокат Семенченка, взяти саме це прізвище порадив його довірителю ні мало ні багато сам президент Порошенко. Притому порадив на прохання нардепа, який, мабуть, вже втомився міняти у своєму прізвищі «і» на «и» і не зумів придумати нічого кращого. Президент, як бачимо, теж особливого креативу не виявив. Ну, не охрестив Рошенченком — і то добре. Шкода, звичайно, що президент, замість підбору чи то творчого, чи то оперативного псевдоніма, не радив «хрещеникові» поменше роздавати інтерв'ю, якими той сам себе надійно задокументував — буквально крок за кроком весь свій нелегкий звивистий шлях, — чи хоча б ретельніше відпрацьовувати легенди, аби потім не так болісно було плутатися в показах. Та навіть цей зворушливий біографічний факт із багатого на події життя Семена Семенченка його група підтримки в суді періодично затьмарює млявими вигуками про те, що все, написане у статтях про народного депутата, — на замовлення Порошенка...

Суд перебуває у складному становищі, зокрема, хоча би і через те, приміром, що запит у Москву, який дав би змогу прояснити темну історію отримання Семеном Семенченком n-ї за рахунком освіти, відправляти не хочеться. А інакше одне з безлічі нагальних питань до кінця не з'ясувати — Семенченко стверджує, що здобував освіту і там, на курсах з драматургії й режисури... І хоча в безсумнівних артистичних здібностях Семенченку не відмовити, це все ж таки не одне і те саме, що мати диплом, який офіційно підтверджує ці навички.

18 жовтня сподіваємося порадувати читачів черговими знахідками сторони, що представляє народного депутата зі складним прізвищем і біографією, яка, схоже, не піддається повній реконструкції. А тих, хто особисто хоче побачити шоу, запрошуємо в Апеляційний суд Київської області 18 жовтня 2016 року на 14.00.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter