Новини
Ракурс

На те і Парасюк, щоб президент не дрімав

Нині в новинах багато депутата Парасюка. Тож неможливо хоч трохи, та не замислитися про цю людину.


.

Про таких кажуть: якби його не існувало, його треба було б вигадати. Парасюк — боротьбист за натурою. Війна в будь-якій формі — його стихія. Чи розумний він? Запитання зайве. Не розумом і не його відсутністю Парасюк цінний. А тим, що є порушником спокою! Такі завжди знають, чого хочуть. Але часто починають хотіти не своїм розумом. У них загострене почуття справедливості. Але справедливості виключно в їхньому розумінні. І живуть вони за принципом: є думка моя і неправильна.

Таких людей, як Парасюк, легко використовувати в темну, «інфікувавши» ідеєю і «намалювавши» в його уяві план дій. Далі він прорветься сам. Але важливо, щоб ідею і план він розумів як свої власні. Зазвичай цього не важко домогтися — імпульсивні люди маніпулятивні. Природа не наділяє їх вдумливістю — у них вся енергія йде в порив.

Володимир Парасюк із сестроюТакі, як Парасюк, часто трапляються в ролі «мавпи з гранатою». Їх акуратно ведуть, перед останнім кроком сують гранату в руку, заштовхують у кімнату — і закривають позаду двері. Далі не має значення, пролунає вибух чи ні — нормального життя всередині кімнати вже не буде.

Зараз добалакалися до того, що «Парасюк фактично дестабілізує Донбас». Звичайно, це гіпербола — розмовний прийом, який приписують В'ячеславу Аброськіну. І він скоріше смішить.

Проте, якщо замислитися, Парасюк справді дестабілізує. Цим він поганий і хороший водночас.  Він підриває ситуацію.

Блокада Донбасу — це вибух наявного статус-кво. Кажуть, після блокади стало гірше. Так і до блокади було не з медом. Було погано. І це погано почало кристалізуватися, готуючись перетворитися на щось постійне, ніби дане від самого початку. Але ситуація підірвана, і Україна змушена шукати інші рішення. Можливо, вдасться вирулити на щось краще, ніж те, що було.

На те й Парасюк, щоби президент не дрімав. Парасюк буйний, а буйні та сміливі в політиці так само потрібні, як розумні й мудрі.

Однак Парасюк багатьох дістав. Поліцейські скаржаться і просять захистити їх від страшного нардепа. Звучать голоси (навіть і в Раді) за те, щоб позбавити його недоторканності. Чи позбавлять? Сумніваюся. Думаю, боротися з ним почнуть тонше — озолотять і нададуть цьому розголосу.

Можливо, зовсім скоро ми побачимо в інтернеті фотографії елітної новобудови, де в Парасюка виявиться велика квартира, ділянки землі гектара на півтора, люксового автомобіля. Журналісти запитають: звідки? Він змушений буде щось пояснювати, витрачаючи свою енергію.

Люди гинуть. На війні — від куль, в політиці — від грошей. Грошей, яких вистачає на джип, пентхаус, маєток і заставу на випадок арешту. «Дача, машина, квартира» — стара радянська тріада, якою вимірювалося благополуччя. Хто набирав «повний банд», про таких говорили: людина вміє жити. Зараз кажуть — корупціонер.

Подивимося, чи станеться вибух благополуччя у народного депутата Володимира Парасюка. Або як «хлопець із гранатою» він буде все ж більш затребуваний у політиці?


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter