Новини
Ракурс
Фото: Tom Nero / Flickr.com

Пластична та естетична хірургія: нові тренди і статистика

26 бер 2017, 19:25

У 2016 році кількість громадян США, які вдалися до косметичної хірургії та мінімально інвазивних процедур, зросла на 3% — до 17,1 млн осіб. Такі дані оприлюднило у своєму дослідженні Американське співтовариство пластичних хірургів (ASPS). Статистика також виявила останні тренди у світі естетичної хірургії.


.

Власний жир для наповнення і скульптування

Останнім часом фахівці багато говорять про роль жиру в людському тілі. Йдеться не лише про зменшення його кількості для надання тілу витончених форм, а й про використання його як наповнювача для тих місць, де потрібен об’єм.

Дермальні філери, фото ASPS«Одна з тенденцій пов'язана зі збільшенням числа процедур з пересадки жиру, — каже президент ASPS, доктор медичних наук Дебра Джонсон (Debra Johnson). — Пластичні хірурги збирають зайвий жир пацієнта з живота за допомогою ліпосакції, а потім вводять його в інші частини тіла, такі, як обличчя, сідниці й навіть груди, з метою ліфтингу й омолодження. Завдяки тому, що пацієнтові вводиться його власний жир, результати процедури зазвичай тривають довше, ніж з використанням філерів».

За останній рік кількість процедур із пересадки внутрішнього жиру зросла:

мінімально інвазивні косметичні ін'єкції — на 13%;

збільшення сідниць із використанням пересадки жиру — на 26%;

збільшення грудей із використанням пересадки жиру — на 72%.

Серед пацієнтів також набирають популярності нові, неінвазивні методи зменшення жирового прошарку і підтяжки шкіри:

ін'єкційні процедури, які прибирають жир у певних областях (наприклад, підборіддя), показали зростання на 18%;

неінвазивні процедури зі зменшення жирових відкладень із використанням спеціальної технології для «заморожування» жиру без операції — на 5%;

неінвазивні процедури з підтяжки шкіри, націлені на жир, які підтягують місця провисання, — на 5%.

За словами доктора Джонсон, ці нові неінвазивні процедури мають дуже широку цільову аудиторію. Але попри те, що це не хірургія, пацієнти однаково мають ставитися до них серйозно. Перед тим як вдатися до процедури, необхідно проконсультуватися з кваліфікованим лікарем і переконатися, що все буде зроблено відповідно до високих медичних стандартів.

Річ в обличчі

Підтяжка обличчя, фото ASPSПідтяжка обличчя, яка вилетіла з Топ-5 найбільш популярних процедур у 2015 році, повернула свої позиції у 2016-му.

«Пацієнти у захваті від миттєвого поліпшення обличчя. Це підтверджує і неймовірна популярність додатків та фільтрів, здатних змінювати наші обличчя. І хоча зараз є безліч можливостей для омолодження, підтяжка, виконана сертифікованим пластичним хірургом, забезпечує більш помітний і тривалий результат. Тому я не здивована, що ліфтинг повернувся до п'ятірки найпопулярніших косметичних хірургічних процедур», — пояснила доктор Джонсон.

 

Топ-5 косметичних хірургічних і мінімально інвазивних процедур

Минулого року загальний обсяг косметичних хірургічних процедур виріс на 4%, тоді як мінімально інвазивних косметичних процедур — на 3%. І хоча процедури на тілі, як і раніше, залишаються популярними, три з Топ-5 косметичних хірургічних процедур стосуються обличчя.

З майже 1,8 млн косметичних хірургічних процедур, виконаних у США в 2016 році, п'ятьма найкращими були:

1. Збільшення грудей (290 467 процедур, що на 4% більше, ніж у 2015 році).

2. Ліпосакція (235 237 процедур, що на 6% більше, ніж у 2015 році).

3. Зміна форми носа (223 018 процедур, що на 2% більше, ніж у 2015 році).

4. Хірургія повік (209 020 процедур, що на 2% більше, ніж у 2015 році).

5. Підтяжка обличчя (131 106 процедур, що на 4% більше, ніж у 2015 році).

З 15,5 млн косметичних мінімально інвазивних процедур, виконаних у США в 2016 році, п'ятьма найкращими були:

1. Ботулінічний токсин типу A (7 млн ​​процедур, що на 4% більше, ніж у 2015 році).

2. Філери для м'яких тканин (2,6 млн процедур, що на 2% більше, ніж у 2015 році).

3. Хімічний пілінг (1,36 млн процедур, що на 4% більше, ніж у 2015 році).

4. Лазерна епіляція (1,1 млн процедур, що на 1% менше, ніж у 2015 році)

5. Мікродермабразія (775 тис. процедур, що на 3% менше, ніж у 2015 році).

Лабіопластика набирає популярності

Статистика ASPS вперше включає відомості про лабіопластику, які організація почала відстежувати у 2015 році. Пластична хірургія, що омолоджує статеві губи шляхом ліфтингу та/або ін'єкції жиру або філера, у 2016 році показала зростання на 39%, з понад 12 тис. процедур.

Підтяжка рук, фото ASPS«По мірі того як косметичні процедури стають дедалі більш поширеними, ми спостерігаємо більшу різноманітність у тих частинах тіла, які пацієнти вирішують поліпшити, — зазначає доктор Джонсон. — Ще на початку 2000-х пластичні хірурги бачилися зі своїми пацієнтами раз на 7–10 років, коли тим була потрібна чергова серйозна операція на кшталт ліфтингу чи підтяжки живота. Тепер же пацієнти перебувають зі своїм лікарем у постійному контакті й спокійно обговорюють частини тіла, які їм хотілося б покращити».

* * *

Американське співтовариство пластичних хірургів (ASPS) — найбільша у світі організація сертифікованих пластичних хірургів, до якої входять понад 7000 фахівців (більш як 94% всіх сертифікованих пластичних хірургів у США). Товариство визнано провідним органом і джерелом інформації про естетичну і відновлювальну пластичну хірургію. Засноване в 1931 році.

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: https://www.plasticsurgery.org/news/press-releases/new-plastic-surgery-statistics-reveal-focus-on-face-and-fat


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter