Новини
Ракурс
Фото: Carly Dunne / Flickr.com

Що слід знати, перш ніж зважитися на пластичну операцію

17 кві 2017, 10:24

Важко не помітити, що пластична і косметична хірургія стає дедалі популярнішою не тільки серед знаменитостей, але й серед звичайних жінок. Тільки в США, за даними Американського товариства пластичних хірургів (ASPS), у 2016 році було зроблено 17,1 млн хірургічних, а також мінімально інвазивних косметичних процедур (зростання в порівнянні з 2015 роком становило 3%).


.

Та перш ніж ви зважитеся на операцію або навіть на менш радикальну зміну зовнішності, ознайомтеся з деякими моментами, які необхідно враховувати.

1. Не всі процедури дають миттєвий результат.

Редактор Cosmopolitan.com Алі Дракер (Ali Drucker) зробила ін'єкцію для збільшення губ і поділилася своїми враженнями: «Я безперервно фотографувала сама себе, і ті знімки, які були зроблені відразу після процедури, не йдуть у жодне порівняння з тим, як я виглядала наступного дня чи навіть набагато пізніше». За її словами, це нормально, якщо наступного дня з'явиться набряклість, а постійний результат проявиться лише за тиждень.

Алі Дракер (Ali Drucker)

2. Ставте багато запитань.

Алі каже, що таку можливість ви матимете тільки один раз. Звичайно, деякі процедури можна підкоригувати пізніше, але краще зробити все правильно з першого разу. «Ставте запитання одразу, бо потім у вас може не бути такої можливості. Також пам'ятайте, що ви гарні й чудово виглядаєте вже зараз», — радить Алі.

3. Нічого не соромтеся.

Може здатися природним, що ви захочете приховати від свого оточення той факт, що вдалися до процедури. Але з якого дива? «Якщо ви виглядаєте добре, кого це обходить? Що такого в тому, щоб сказати: «Я хочу виглядати краще у своєму віці»? Всі ми постарішаємо», — каже Патті Стенджер (Patti Stanger), експерт зі стосунків.

4. Чоловіки теж піддаються тренду.

Пластична хірургія набирає популярності не лише серед жінок, що б там не казали представники сильної статі. «Зазвичай відбувається так: чоловік приходить, каже, мовляв, я атлет, але кубиків не видно, я просто хочу заморозити жир, — розповідає Патті. — Це потім призводить до того, що «ой, щось підборіддя у мене відвисло, ой, мені б іще підтягти брови, та й трохи ботоксу в лоб не завадить...» Але ж вони ніколи цього не визнають».

5. Можливо, ви захочете, щоби процедуру робила жінка.

Перш ніж стати лікарем, доктор Кет Бегович (Cat Begovic) сама була пацієнткою пластичного хірурга, тож вона трохи знає про те, якого фахівця ви б хотіли бачити поруч із собою. «Неважливо, наскільки ви впевнені у собі. Щось є в тому, що чоловік мацає ваш жир, намагається оцінити ваше тіло. Від цього може знижуватися рівень комфорту, погіршуватися комунікація, — пояснює лікар. — Як жінка я вважаю, що саме ми є найсуворішими критиками свого тіла. І річ не лише в цьому, адже ми ще й дивимося на речі інакше. Жінка помічає кожну крихітну деталь, я, звичайно, бачу це на собі — і на своїх пацієнтках».

6. Більшість пацієнтів пластичних хірургів такі саме, як ви.

Серед пацієнтів доктора Бегович абсолютна більшість — нормальні, звичайні жінки. «І вони роблять це для себе, — каже лікар. — Точно так само, як ходять у спортзал чи доглядають за собою, щоб досягти гарної фізичної форми, бути впевненими в собі».

7. Не думайте про пластичну хірургію як про щось, чого ви потребуєте.

Просто пам'ятайте, що це не є необхідністю. Доктор Бегович розповідає: «Іноді жінки приходять до мене в офіс і запитують: «Що мені треба виправити?». А я їм кажу, що немає такого поняття, як «треба». Йдеться лише про те, що вас турбує у вашій зовнішності та що ви хочете зробити для того, щоб почуватися краще».

8. Один із найпопулярніших трендів останнього часу — вагінальна косметична хірургія.

«Я спеціалізуюся на цьому й завжди відкрито говорю на цю тему, адже це те, що так сильно змінює життя жінки», — ділиться доктор Бегович. За її словами, хоч тут і не йдеться про медичну необхідність, багато жінок почуваються набагато краще після операції.

9. Іноді пацієнтам відмовляють.

Лікар має думати про те, щоби зробити для вас найкраще, а тому іноді він може сказати вам «ні». Доктор Бегович каже, що відмовляє приблизно 10% пацієнтів, а то й більше. «Є різні причини. Головна — моя робота як лікаря полягає в тому, щоби спрямувати пацієнта на ухвалення тих рішень, які будуть найкращі для нього. Якщо людина хоче операцію, значить, це має бути щось, що забезпечить істотну різницю, так, щоб результат переважував потенційні ризики».

10. Уважно поставтеся до того, хто колотиме вам ботокс.

Попри те, що ця процедура вже стала повсякденною, все ж таки слід ретельно підбирати фахівця. «Ботокс — це технічне мистецтво, — відзначає доктор Бегович. — Ви маєте розуміти анатомію конкретної ділянки тіла. Ви не можете просто дивитися у книжку й робити те саме всім своїм пацієнтам — якщо, звичайно, хочете, щоб результат був справді надзвичайним».

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: http://www.cosmopolitan.com/style-beauty/a61967/need-know-before-getting-plastic-surgery


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter