Новини
Ракурс

Зменшення губ — новий тренд пластичної хірургії (ФОТО)

6 тра 2017, 21:30

За даними Американського товариства пластичних хірургів (ASPS), у період з 2000 по 2016 рік кількість звернень щодо збільшення губ зросла в півтора разу. Однак зовсім нещодавно соціальні мережі сколихнув новий тренд — зменшення об’єму губ. За словами дерматолога з Нью-Йорка, доктора медицини Доріс Дей (Doris Day), ця процедура — яка, судячи з усього, стає тенденцією, — робиться здебільшого молодим пацієнтам у віці від 20 до 30 років.


.

«Процедура полягає в тому, щоби зробити розріз по лінії змикання і частину губи підвернути всередину, зменшуючи таким чином загальний об’єм», — пояснила лікар.

У свою чергу дерматолог з Таїланду Наттей Наттапон (Nuttae Nuttapon) розповів, що процедура зі зменшення губ була вельми популярною в Азії 5–10 років тому, проте вона досі регулярно проводиться, а результати часто викладають в Instagram — це і породжує тренд.

«Азіатські чоловіки та жінки традиційно надають перевагу кавказьким рисам обличчя, з більш вузькими вилицями, глибокими очницями й тонкими губами, — пояснив він. — У наші дні завдяки Голлівуду тенденція змістилася в бік повніших губ».

Хоча ідея зменшення губ може видатися такою, що суперечить сучасним американським стандартам, тонкі губи часто були ознакою саме західної краси, і це намагалися відтворювати в інших країнах (цікаво також і те, що в США є надзвичайно популярними азіатські тенденції краси і, зокрема, корейська косметика).

Звичайно, стандарти краси в Азії за останні кілька років змінилися, і сучасний ідеал являє собою певну суміш того, що популярно в обох півкулях. «Типовий приклад — це поєднання західних рис обличчя (великі очі, високий ніс і гостре підборіддя) і бездоганної світлої шкіри азіаток, — пояснює доктор Наттапон. — [В минулому] операція зі зменшення губ цілком відповідала цій тенденції».

Дивлячись на фотографії після процедури, можна подумати, що це серйозна й болюча операція. Однак вона набагато менш інвазивна, ніж здається. Робиться вона під місцевою анестезією, а побічні ефекти мінімальні — в основному це невеличкий біль, набряклість, синці та почервоніння.

Разом з тим необхідно пам'ятати, що коли мова заходить про пластичну хірургію, подібні тенденції не повинні ставати головною рушійною силою вашого рішення йти під ніж. Головне в таких речах — це прагнення загального поліпшення, а не бажання досягти досконалості або відповідати певному стандарту краси. Не забувайте, що тренди — це не назавжди, і переконайтеся в тому, що під час ухвалення рішення ви керуєтеся розумними причинами.

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: http://www.allure.com/story/lip-reduction-new-plastic-surgery-trend


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter