Новини
Ракурс

Арешт психіатра на Сумщині: прокурорське свавілля триває

Ця тривала історія має політичне підґрунтя. Саме тому розвиток подій триває. Адже ми живемо зовсім не в правовій державі. Історія банальна: деякий час тому наші пильні й завжди справедливі правоохоронні органи (насамперед — прокуратура) порушили кримінальну справу проти головного лікаря психіатричної лікарні в місті Охтирці Сумської області.


.

Ох, як зашуміли тоді журналісти й правозахисники... Ще б пак: йшлося про смерті від голоду та холоду психіатричних пацієнтів і навіть тортури. Скандал обіцяв бути яскравим і тривалим. Але за тиждень почали з'являтися деталі, що різко змінили ставлення журналістів і правозахисників до цієї історії. Деталі, які повністю реабілітують головного лікаря. І демонструють явну зацікавленість прокуратури, яка виконує політичне замовлення. На жаль, сьогодні я не можу розповісти всі відомі мені подробиці, назвати імена і т. д. і т. п. На все свій час.

Дізнавшись деталі ситуації та негарної поведінки місцевої прокуратури, я ледь не зважився зателефонувати своєму доброму знайомому — Юрію Віталійовичу Луценку, номер його особового телефону в мене є. Стримався, не зателефонував, сподіваючись на вирішення проблеми, не вдаючись до так званого телефонного права. Ситуація тоді почала прояснюватися, головного лікаря (жінку) випустили.

Але справу не закрили. Приступили до «поглибленого» вивчення особистості головного лікаря і стану її соматичного здоров'я. Їй, головному лікарю, пощастило: у неї прекрасний адвокат. Все помічає і все записує. Інакше... політичне замовлення було б виконане!

Я дуже сподіваюся, що моя колега витримає наклеп на свою адресу. І зуміє домогтися визнання себе невинною. І навіть офіційної реабілітації. А поки — боротьба триває, прокуратура не поступається. Напевно, «зверху» ще не дали наказ до відступу.

Важка, сумна історія. На жаль, типова для нашої країни. Яка кількість наших співгромадян потрапляє в кліщі регіональних прокурорів, які сповідують лише один принцип — сили? Не сили права, а сили наруги над правом. Співчуваю, щиро співчуваю Юрію Віталійовичу, чи зуміє він розчистити свої авгієві стайні...

Ну а ми, психіатри, готуємося до бою з сумськими прокурорами. Більшість моїх колег у різних варіантах вимовляють одну фразу: «Ми втомилися боятися. Якщо ми не доб'ємося перемоги над прокурорським свавіллям в Сумській області, нам усім загрожує подібне...»


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter