Новини
Ракурс

Як зберегти здоров’я хребта офісному працівникові

10 лип 2017, 16:40

Замість того щоби перевантажувати спини, офісні працівники по вісім годин поспіль сидять практично нерухомо — і неважливо, чи то «поза зю», чи рівна постава: хребці можуть розболітися хоча б від того, що їм доводиться так довго витримувати на собі вагу тіла свого власника.


.

Якщо ви не маєте можливості регулярно відвідувати спортивний зал (потрібно забирати дітей із садочка чи школи, готувати вечерю або елементарно бракує сил), а остеохондроз заробити все-таки не дуже хочеться, придбайте ортопедичне крісло: наприклад, добре зарекомендували себе офісні крісла Special4You. Такий предмет меблів підлаштовується під ваш хребет, підтримує його у зручному положенні та зменшує навантаження на нього.

Зробіть зарядку

Окрім такого крісла корисно робити зарядку. Якщо не можете дозволити собі повноцінний комплекс, то робіть по три підходи по 5 хвилин: вранці, в перерві та ввечері. Вправи допоможуть розім'ятися, прискорять кровообіг і не дадуть м'язам застоятися. Достатньо включити у свою розминку кілька простих елементів:

1. Згинання тулуба вперед: станьте прямо, ноги тримайте на ширині плечей. За бажання можна виконувати сидячи — тоді стежте, щоб коліна були зімкнуті. Починайте нахилятися, поки не торкнетеся головою своїх колін. Залиштеся у цьому положенні на декілька секунд, повторіть один-два рази.

2. Обертання плечових суглобів: стоячи прямо, опустіть руки по швах і починайте обертання — пару разів назад, пару вперед.

3. Зведення лопаток — одна з найпростіших вправ, можна робити стоячи або сидячи (безпосередньо за робочим столом). Випряміть спину і з'єднайте лопатки, після чого розслабтеся. Повторіть кілька разів.

4. Нахили в сторони: стоячи рівно, починайте нахилятися по черзі вправо і вліво. За тим же принципом можна виконувати повороти: у цій варіації руки треба прибрати за голову. Робіть повільно, без поспіху й різких рухів.

Запишіться на масаж

Якщо зарядки вам здасться замало, запишіться на курс масажу. Таку програму релаксу можна влаштовувати для себе раз на півроку або хоча б на рік — 7–8 сеансів за курс буде достатньо. Своєрідне СПА не лише стане відмінною профілактикою проблем і хвороб суглобів спини, але й послужить дуже приємним відпочинком. Крім того, якщо з вашою спиною все-таки трапляться якісь проблеми, масажист відразу ж повідомить про це й направить до відповідного фахівця.

Здоровому тілу — здоровий дух!

Як би багато ви не заробляли, пам'ятайте, що ваше здоров'я — дуже цінний дар, який простіше зберегти, коли він є, ніж відновити, якщо ви його втратили. Чим раніше ви почнете піклуватися про свою спину, тим довше вона залишиться гнучкою й молодою. Адже, погодьтеся, витрачати гроші на лікарів не так приємно, як на сім'ю або відпочинок!


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter