Новини
Ракурс
Vitabrid С12

Культова косметика з Кореї, або Просто додайте Vitabrid C12 у свій крем

У століття передових технологій здивувати пересиченого новинками споживача дуже важко, проте «новий культовий продукт з Сеула» — як охрестив корейське ноу-хау журнал Vogue — безумовно, заслуговує на найпильнішу увагу.


.

Vitabrid С12 — інноваційний вітамін C, що набирає популярності в усьому світі. Над його розробкою корейський хімік Цзіньхо Чой, віце-президент Сеульського жіночого університету Ewha, працював близько десяти років. Вченому вдалося створити унікальний продукт за допомогою гібридної технології Vitabrid CG. Патент на неї належить корейській біофармкомпанії Hyundai IBT (підрозділ відомого концерну Hyundai).

«Ракурс» побував на міжнародному семінарі, присвяченому виходу на український ринок косметики Vitabrid C12. Ми не впустили нагоди дізнатися про особливості нового вітаміну С, можливості його застосування і багато іншого з перших вуст — у директора з розробки продукту Vitabrid C12 Тае-Су Кім.

— Вітамін C здається дуже буденною річчю, якою нелегко когось здивувати. Чому ваша компанія зацікавилася розробкою нового вітаміну C?

— Корисні властивості вітаміну С не можна переоцінити: він захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів, сприяє виробленню колагену, бореться з вільними радикалами, уповільнює процеси старіння... При його регулярному зовнішньому застосуванні поліпшується колір обличчя, зникають пігментні плями, шкіра стає сяючою і пружною.

На жаль, людський організм не здатний синтезувати цей вітамін, тому його потрібно постійно отримувати ззовні. Однак у складі харчових продуктів він також практично недосяжний, адже випаровується не лише при контакті з киснем, а й під час нагрівання. Є ще одна проблема: коли ми отримуємо вітамін С з їжею, то засвоюється він приблизно на 7%. До шкіри доходить ще менша кількість — близько 1%.

Людський організм не здатний синтезувати вітамін C, тому його потрібно постійно отримувати ззовні

Звичайний вітамін C — водорозчинна речовина, нездатна проникати в глибокі шари шкіри. А саме в дермі містяться колаген та еластин, від яких залежить пружність і еластичність шкіри. Тут є клітини Лангерганса, які беруть участь у формуванні імунних реакцій. Для того щоб доставити вітамін С в дерму, в косметиці найчастіше використовуються різні його похідні. Наприклад, одна з найбільш популярних модифікацій — тетрагексилдецил аскорбат. Ця жиророзчинна форма вітаміну С добре проникає в глибокі шари шкіри. Однак зміна формули призвела до втрати деяких унікальних властивостей — цей вітамін є менш антиоксидантним.

У компанії Hyundai IBT пішли іншим шляхом: не змінювали формулу, а створили гібрид вітаміну C і цинку. Ми «упакували» якісний вітамін С (виробництва Великої Британії) в оболонку з оксиду цинку. Образно кажучи, Vitabrid C12 — це механізм, який дозволяє доставляти вітамін С в глибокі шари шкіри.

Спочатку гібридна технологія використовувалася в іншому напрямі наших досліджень — в онкології, для розробки інтелектуальних методик доставки лікарських засобів безпосередньо в ракові клітини. На жаль, звичайні препарати, перш ніж дійти до пухлини, проходять через весь організм, вражаючи в тому числі і здорові клітини. За допомогою гібридної технології вдалося створити новий вітамін С, який зберігає всі свої унікальні властивості й безперервно надходить в активній формі в глибокі шари шкіри протягом тривалого часу.

— Яким чином гібридний вітамін С проникає в дерму?

Вітамін С має маленький розмір, тому здатний проникати через шкірний бар'єр. Але якщо ви нанесете на шкіру звичайний вітамін С, він не проникне, тому що окислиться. Vitabrid С12 надходить в дерму двома шляхами: проходить крізь пори, а також через міжклітинну речовину. Доставка здійснюється завдяки тому, що оксид цинку має позитивний заряд і взаємодіє з виділеннями шкіри, що мають негативний заряд. Наші експерименти підтвердили, що гібридний вітамін С дійсно проникає в дерму. Якщо вітамін С потрапляє в глибокі шари шкіри, ми можемо впевнено казати, що він там діє і на метаболізм шкіри, і на імунну систему.

Експерименти підтвердили, що гібридний вітамін С від Vitabrid C12 дійсно проникає в дерму

— Продукція Vitabrid C12 з'явилася на ринку нещодавно, але впевнено набирає популярності в усьому світі. Косметичні засоби, що містять гібридний вітамін С, були відзначені чималою кількістю нагород, зокрема отримали найвищу оцінку авторитетного всесвітньо визнаного конкурсу Monde Selection. Які основні переваги нового вітаміну С перед іншими, застосовуваними сьогодні в косметиці?

Vitabrid С12 — добре стабілізована форма вітаміну С. Як я вже казав, він здатен проникати в глибокі шари шкіри. Вітамін С поступово виходить зі своєї цинкової капсули, досягаючи максимальної концентрації за 12 годин, і продовжує діяти далі.

Якщо звичайний вітамін С (аскорбінову кислоту) не можна використовувати при роздратованій або чутливій шкірі, то Vitabrid С12, навпаки, добре справляється з цими проблемами. Дуже сильний протизапальний ефект допомагає значно зменшити шкірні прояви навіть при атопічному дерматиті та псоріазі.

У косметології Vitabrid С12 може успішно використовуватися для відновлення шкіри до і після різних пілінгів, лазерних маніпуляцій, пластичних операцій, а також ін'єкційних процедур. Завдяки тому, що гібридний вітамін С повільно виходить зі своєї оболонки, він не пошкоджує шкіру, навіть якщо його нанести безпосередньо на рану.

Звичайний вітамін С має дуже обмежений строк придатності — до кількох місяців. Великою перевагою нового продукту є тривалий строк його зберігання — три роки. Гібридний вітамін С має форму порошку, що значно спрощує його використання, збільшує строк придатності, робить максимально зручним для зберігання та транспортування.

Є ще одна особливість. Припустімо, ви знайшли свій улюблений крем і не хочете його змінювати. Vitabrid C12 дає можливість збагатити вітаміном С свої косметичні засоби для домашнього догляду — просто змішайте в долоні трохи вашого крему (сироватки) і порошкового вітаміну С.

Vitabrid C12 дає можливість збагатити вітаміном С свій улюблений крем

Завдяки тому, що Vitabrid С12 містить цинк, він здатний зменшувати вплив УФ-випромінювання. Вітамін С мінімізує прояв гіперпігментації після засмаги. Тому дуже доречно використовувати наш продукт разом із сонцезахисними кремами, це дозволить краще захистити шкіру.

— Vitabrid С12 можна змішувати з будь-яким кремом або є компоненти, які з ним несумісні?

— Гібридний вітамін С можна змішувати зі звичайним кремом або сироваткою. Є речовини, які можуть пошкодити його оболонку, однак вони дуже специфічні. Наприклад, перекис водню. Не варто змішувати косметичний засіб, що містить мідь, з вітаміном С — він не працюватиме. Якщо ви користуєтеся препаратом «Міноксидил» для лікування облисіння і хочете підсилити ефект за допомогою засобів Vitabrid С12, використовуйте їх окремо з інтервалом не менш як три години. Не варто додавати вітамін С в креми з дуже активними інгредієнтами. Про те, що вітамін С окислився, може свідчити зміна кольору вашого крему.

Ще одна порада: якщо у вас суха шкіра, використовуйте більше зволожуючого крему, ніж зазвичай, або візьміть жирніший крем.

— Окрім догляду за шкірою обличчя і тіла в лінійці косметичних засобів Vitabrid С12 є також препарати для лікування алопеції. Яким чином вітамін С допомагає впоратися з підвищеним випаданням волосся і облисінням? Наскільки добре ваш продукт працює в порівнянні з популярними засобами?

— Відомий науковий журнал Science у 2016 році опублікував статтю про результати роботи команди японських вчених, які довели вплив колагену 17-го типу на ріст волосся. Річ у тім, що стовбурові клітини, які розташовані поруч з волосяним фолікулом, спочатку не знають, ким стануть — підуть у волосяний фолікул або перетворяться на звичайні дермальні клітини. Колаген 17-го типу впливає на цей вибір. Якщо він присутній у достатній кількості, то з волоссям у вас все буде добре. Завдяки тому, що вітамін С стимулює вироблення колагену, зокрема 17-го типу, спостерігається ефект зростання волосся.

Сьогодні найдієвішим засобом при алопеції вважається «Міноксидил». Цей гормональний препарат діє досить швидко, однак проникає в кров і може не найкращим чином вплинути на організм у цілому. Vitabrid С12 працює повільніше, при цьому має великий плюс — він безпечний. Не варто забувати, що випадіння волосся — це системне захворювання, що має різні причини. І тут вітамін С має ще один бонус: потрапляючи в кровоносне русло, він стимулює імунну систему і також допомагає впоратися з проблемою.

Вітамін С, що входить до складу Vitabrid С12 Hair, сприяє росту волосся

Лікування алопеції — нешвидкий процес. Якщо ви почали користуватися засобами проти алопеції, будьте готові до того, що спочатку може спостерігатися зворотний ефект — випадіння волосся. Це нормально і не варто кидати лікування. Щоби побачити ефект росту волосся, рекомендуємо використовувати засоби Vitabrid С12 протягом щонайменше трьох місяців.

Згідно з нашою статистикою, близько 80% тих, хто користувався Vitabrid С12 Hair, або змогли запобігти втраті волосся, або помітили, що їхнє волосся стало густішим. 90% відзначили, що наша продукція допомогла їм вирішити проблеми з лупою.

— Новий вітамін С — вельми універсальний засіб. Наскільки можна судити за результатами ваших досліджень, Vitabrid С12 також відмінно справляється з проблемною шкірою і вуграми. Невже акне можна перемогти без застосування антибіотиків?

— Зазвичай для лікування акне використовують різні засоби, що містять антибіотики. Vitabrid С12 показав більш високі результати в порівнянні зі звичайною терапією. Сьогодні це особливо актуально, адже неконтрольоване використання антибіотиків призвело до глобальної світової проблеми — стійкості до протимікробних препаратів.

Як працює звичайна мазь від вугрів? Відлущує верхній шар шкіри, потім вбиває бактерії, що викликають акне. При нанесенні на шкіру Vitabrid C12 Spot спочатку починає працювати цинк, який її знезаражує. Далі діє вітамін С, який не лише запобігає зростанню бактерій, а й допомагає видаляти кератинові пробки, бореться з пігментацією при акне, сприяє загоєнню шкіри, нормалізує водно-жировий баланс. Проникаючи глибоко в дерму, вітамін С також активізує імунну систему. Тому шкіра швидше відновлюється.

— Продукція Vitabrid С12 тепер доступна і в нашій країні. Що б ви хотіли сказати потенційним споживачам в Україні?

Вітамін С діє досить повільно. Не варто очікувати, що сьогодні ви нанесли Vitabrid С12 і завтра отримаєте блискавичний результат. Людський організм — стійка система, їй потрібен час, щоби перебудуватися. Велика перевага нашої продукції — безпека. Vitabrid С12 можна використовувати і дітям, і вагітним жінкам. Ці препарати будуть корисні всім: і тим, хто стежить за красою і здоров'ям шкіри, і тим, хто страждає від акне, алопеції. При цьому Vitabrid С12 також піклується про ваше здоров'я загалом.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter