Новини
Ракурс
Фото: maxpixel.net

Посттравматичний синдром: що спільного у ветеранів війни та тюремних працівників

16 лип 2018, 07:55

Працівники в'язниць страждають на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) точно так само, як і ветерани війни в Іраку й Афганістані. Це з'ясувалося під час нового дослідження фахівців з Коледжу медсестер Університету штату Вашингтон, пише EurekAlert.


.

Умови праці в тюрмах можуть включати регулярний ризик насильства і травм, а також загрози завдання шкоди співробітникам та їхнім родинам. Попередні дослідження показали, що тюремні працівники демонструють одні з найвищих показників психічних захворювань, розладу сну і проблем з фізичним здоров'ям у США. Однак рівень ПТСР серед тюремних працівників є не до кінця визначеним, як і конкретні фактори ризику, що впливають на нього.

Дослідження показало, зокрема, що:

 

— тюремні службовці майже постійно стикаються із загрозою особистої безпеки, а близько чверті з них регулярно отримують серйозні загрози щодо себе або своїх сімей;

— майже половина з них стали свідками серйозних каліцтв своїх колег, завданих їм ув'язненими;

— понад половина бачили, як ув'язнений вмирає, або ж знали ув'язненого, який нещодавно помер;

— переважна більшість спілкувалися з ув'язненими, які нещодавно були побиті та/або піддалися сексуальному насильству.

Показники ПТСР були вищими серед жінок, чорношкірих, а також співробітників в'язниць із більш як 10-річним стажем. Водночас вони не залежали від того, де саме працювала людина й наскільки безпечними були умови праці.

У дослідженні взяли участь 355 тюремних працівників штату Вашингтон. Фахівці наполягають на необхідності подальших досліджень і відзначають, що розуміння подібних ризиків може допомогти в адекватній підготовці співробітників в'язниць.

Переклад з англійської: Людмила КРИЛОВА


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter