• Світові новини
  • Юридичні новини
  • Погода
  • Новини України
Ракурс

Кава допомагає запобігти розвитку цукрового діабету

18.11.2014 16:01 Коментарі

Швейцарські вчені довели, що регулярне і помірне споживання кави знижує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Результати останніх досліджень опублікував Швейцарський інститут наукової інформації про каву (ISIC), пише «Медпортал».

Зокрема, аналіз епідеміологічних даних показав, що у людей, які щодня вживають три-чотири чашки кави, ризик розвитку цукрового діабету другого типу (ЦД-2) знижується на 25% в порівнянні з тими, хто вживає менше двох чашок кави на день або взагалі не п'є цей напій. При цьому кожна додаткова чашка кави знижує ризик розвитку цього захворювання в середньому ще на 7-8%.

Разом з тим дослідники з'ясували, що такий ефект залежить не від кофеїну, оскільки зниженню ризику розвитку діабету сприяє споживання кави як з кофеїном, так і без нього. На думку вчених, такий ефект напою обумовлений вмістом у ньому хлорогенової кислоти (антиоксидант) та трігонелліна (алкалоїд).

В даний час від цукрового діабету другого типу страждає 380 млн осіб у всьому світі. А загальні економічні витрати на лікування цього захворювання складають 548 млрд дол., відзначають експерти.

Читайте також: Американські вчені знайшли новий підхід до лікування цукрового діабету

Джерело: Медпортал


Помітили помилку? Виділіть текст, що її містить, та натисніть Ctrl+Enter
Версія для друку



Загрузка...
Загрузка...




Загрузка...

Погода Sinoptik

Загрузка...