• Світові новини
  • Юридичні новини
  • Погода
  • Новини України
Ракурс

Чай знижує ризик розвитку раку яєчників

25.11.2014 17:30 Коментарі

Всього дві чашки чорного чаю на день допомагають знизити ризик розвитку ендотеліального раку яєчників на 31%. Це захворювання є п’ятою за значимістю причиною смерті від раку серед жінок.

Такого висновку дійшли вчені з медичної школи Університету Норвіч у Східній Англії, дослідивши дієтичні переваги понад 170 тис. жінок протягом 30 років, пише «Медична інформаційна мережа».

Цілющі властивості напою дослідники пояснюють високим вмістом у ньому певного типу антиоксидантів — флавоноїдів. При цьому весь механізм дії даної речовини поки не відомий, проте вчені з'ясували, що флавоноїди знижують запальні процеси в клітинних сигнальних шляхах. Зокрема, цілком імовірно, що вони зменшують проліферацію ракових клітин і індукують апоптоз, або запрограмовану смерть ракових клітин.

Крім чаю, експерти радять для профілактики раку яєчників вживати яблука, виноград, чорницю, червоне вино, темний шоколад, цитрусові, цибулю.

Читайте також: Кальцій допоможе боротися з раком

У Кореї створили ДНК-вакцину проти раку шийки матки

Джерело: Медична інформаційна мережа


Помітили помилку? Виділіть текст, що її містить, та натисніть Ctrl+Enter
Версія для друку



Загрузка...
Загрузка...




Загрузка...

Погода Sinoptik

Загрузка...