• Світові новини
  • Юридичні новини
  • Погода
  • Новини України
Ракурс

Апельсиновий сік корисніший за свіжий фрукт

26.01.2015 12:39 Коментарі

Дослідники встановили, що організму людини легше засвоювати деякі поживні речовини з соку апельсина, ніж зі свіжих фруктів

Зокрема, апельсини багаті такими речовинами, як каротиноїди і флавоноїди. Вони мають багато корисних властивостей, наприклад, знижують ризик деяких онкологічних захворювань і серцево-судинних патологій. Експеримент показав, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку деякою мірою знижує вміст каротиноїдів і вітаміну С, однак, при цьому значно підвищується біодоступність цих речовин. Це означає, що організм може засвоїти набагато більше речовин із соку, повідомляє Meddaily.

Водночас, експерти зазначили, що в будь-якому випадку не варто зловживати фруктовим соком, оскільки попередні дослідження показали, що він підвищує кров’яний тиск. У людей, які регулярно п’ють цей популярний напій на сніданок, центральний артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, аніж у тих, хто п’є його зрідка. У свою чергу, високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень.

Читайте також: Знизити тиск допоможе сік буряка

Джерело: MEDdaily


Помітили помилку? Виділіть текст, що її містить, та натисніть Ctrl+Enter
Версія для друку



Загрузка...
Загрузка...




Загрузка...

Погода Sinoptik

Загрузка...
  • Міфи про першу допомогу

    Фото: pxhere.comЗдоров'я14.07.2018

    «Допоможіть, людині погано!» — що зробите ви, як почуєте такий заклик? Поради інструктора і телеграм-бот допоможуть не розгубитися в екстреній ситуації Фото: pxhere.com