Новини
Ракурс

Українці споживають близько 90 % харчової продукції вітчизняного виробництва

10 гру 2012, 13:49

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк розповів, що в Україні в 2012 р. збільшився обсяг промислового виробництва продуктів харчування.

За словами міністра, на сьогодні частка продажу продуктів харчування вітчизняного виробництва в торгових мережах становить близько 90–98 %. Окрім цього, завдяки покращенню якості вітчизняних продуктів харчування та дотриманню світових стандартів на неї поступово збільшується попит на зовнішніх ринках.

Зокрема, понад 56 % експорту продукції агропромислового комплексу — це якісна продукція харчової та переробної промисловості. Наразі якість української продукції надає можливість експортувати близько 20 % вироблених в Україні молочних виробів, 20 % маргаринів і аналогічних продуктів, до 50 % кондитерських виробів і 85 % виробленої в Україні соняшникової олії, повідомляють «Українські національні новини» з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Варто зазначити, що з початку поточного року в Україні збільшилося виробництво продукції харчової промисловості. Зокрема, протягом січня—жовтня виробництво кисломолочних продуктів зросло на 2,9 % (вироблено 412 тис. тонн), сиру кисломолочного — на 3,3 % (65 тиc. тонн), вершкового масла — на 16 % (77,3 тис. тонн), молока обробленого рідкого — на 6,2 % (771 тис. тонн), олії соняшникової нерафінованої — на 20,7 % (2,9 млн тонн).

Джерело: УНН


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter