Новини
Ракурс

Індекс олів’є показав, що найдешевше салат коштує в Білорусі, а найдорожче — в США

13 гру 2012, 20:26

Новорічний салат олів’є найдешевше коштуватиме в Мінську (Білорусь). Про це свідчать дані дослідження «Індекс олів’є».

Індекс олів'є дає змогу порівняти загальну вартість продуктів, потрібних на салат олів'є, в шести різних країнах, де живе українська діаспора, повідомляє ФІНАНСИ bigmir) net.

Тарілка салату олів'є, який став для багатьох українців традиційною стравою на Новий рік, коштуватиме білорусам близько 34 грн (1 порція — 4,3 грн). При цьому в Чехії приготувати тарілку олів'є коштує близько 37 грн, а в Польщі — 43 грн.

Україна посіла четверте місце за дороговизною олів'є: українцям цей салат обходиться у 52 грн (1 порція — 6,4 грн). У Росії приготувати олів'є коштує дорожче — 52,6 грн.

Проте найдорожчим олів'є виявився для жителів США, там тарілка олів'є коштуватиме близько 75 грн (1 порція — 9 грн).

Автори дослідження враховували традиційний рецепт радянського Олів'є, а ціни на продукти брали середньостатистичні, зважаючи на прайс-лісти онлайн-супермаркетів у Києві, Москві, Мінську, Празі, Варшаві та Окленді (США).

Складнощі виникли з вареною ковбасою, якої не вдалося знайти в асортименті продуктових магазинів Польщі, Чехії та США, тому при вираховуванні ціни салату для цих країн дослідники замінили варену ковбасу на шинкову (для Чехії і Польщі) та сосисками (США).

У дослідженні враховували такий перелік інгредієнтів: ковбаса варена — 400 г, картопля — 400 г, солоні огірки — 200 г, яйця — 5 штук, морква — 150 г, горошок консервований — 400 г, майонез — 100 мл, сіль.

Джерело: ФІНАНСИ bigmir) net


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter