Новини
Ракурс

Українські діти труяться ацетоном через зловживання фаст-фудом і напівфабрикатами

15 бер 2013, 14:13

Це стає можливим через те, що у печінці закінчується запас глікогену, який бере участь в перетравленні жирної їжі з фаст-фуду. Як підкреслюють лікарі, надлишок ацетону призводить до отруєння і фізичного виснаження, повідомляє «Фокус».

За даними Міністерства охорони здоров'я, отруєння ацетоном через жирну їжу діагностують у 5 % дітей. Водночас експерти наполягають, що реальні цифри ацетонімії значно вищі.

За словами педіатра Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Галини Єрмолової, ще 10 років тому цей недуг зустрічався в рази рідше ніж зараз.

Лікувати таку інтоксикацію варто в два етапи — спочатку понижують рівень ацетону в крові, знімають симптоми отруєння і відновлюють нормальний обмін речовин в організмі. Потім потрібно проводити профілактику рецидивів.


Також лікарі радять дотримуватися дієти без жирів і де є багато вуглеводів — рагу, каші, тушковане м'ясо з овочами.

Як повідомляв «Ракурс», за результатами дослідження компанії UNG, українські сім’ї стали більше витрачати на продукти харчування поза домом, у результаті чого зріс попит на площі для громадського харчування.

Джерело: Фокус


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter

.




Загрузка...