Новини
Ракурс
Фото: Techcrunch

Китайці створили розумний дисплей для незрячих, який коштує копійки

12 лис 2018, 12:38

Проект Damo Academy, в який Alibaba Group вклала понад 15 млрд дол., останні два роки працював, зокрема, над адаптацією смартфонів під потреби незрячих. Ноу-хау являє собою копійчану силіконову накладку на дисплей, яка допоможе сліпим користуватися різними застосунками і відповідати на дзвінки, пише Techcrunch.


.

Виробництво такої плівки коштує всього 3,6 американських цента. На накладці розміщені три сенсорних кнопки, кожна з яких виконує одну з найпоширеніших команд — наприклад, «підтвердити» або «повернутися назад».

Наявність таких кнопок усуває ризик сплутати команду і необхідність складних взаємодій з екраном. Powering Smart Touch — це метод взаємодії між людиною і гаджетом, та ж сама технологія, яка дозволяє використовувати пристрої голосового управління.

Smart Touch — не лише для пальців. Він також працює, коли людина підносить телефон до вуха, дозволяючи швидко прослухати текст у громадському місці без необхідності пропускати його через динаміки або навушники. За словами розробників, завдяки цьому час, необхідний для виконання таких завдань, як відповідь на дзвінки та здійснення онлайн-купівель, скорочується удвічі.

Наразі Smart Touch працює тільки на спеціальних версіях двох флагманських програм Alibaba — це інтернет-магазин Taobao і платіжна система Alipay. Кнопки автоматично виконують різні функції, коли користувачі перемикаються між застосунками.

Однак у компанії мають намір незабаром зробити цю технологію широкодоступною. Офіційний реліз заплановано на початок 2019 року, поки ж триває тестування.

У Damo Academy заявили, що не мають наміру монетизувати свій винахід, а роздаватимуть його безкоштовно.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter