Новини
Ракурс
Курятина. Фото: flickr.com

У Житомирі ув’язнених годували м’ясом птиці з сальмонелою — прокуратура

7 сер 2018, 16:29

У Житомирі виявили сальмонелу в курячому м’ясі, з якого готують страви для ув’язнених. Про це 7 серпня повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко у Facebook.


.

Прокуратура спільно зі співробітниками Житомирського міськрайонного відділу державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» виявили грубі порушення санітарних норм зберігання харчів у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань № 8.

У морозильних камерах цих установ зберігалося понад 12 т замороженої курятини. У м’ясі птиці виявили шкідливу мікрофлору, в тому числі сальмонелу. Житомирська місцева прокуратура заборонила використовувати це м’ясо в приготуванні харчів.

Порушено кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) КК України.

Нагадаємо, через дорогі телятину та свинину в Україні громадяни змушені купувати більше м’яса курятини. За рік кожен українець з’їдає майже 25 кг м’яса птиці.

Це може бути небезпечно, оскільки курчат-бройлерів годують антибіотиками, від яких страждає людський організм.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...