Новини
Ракурс

Вчені: Продукти з ГМО безпечні для здоров’я

26 тра 2016, 19:16

Про це з посиланням на Genetic Expert News Service повідомляє LB.ua.


.

Зазначається, що американські дослідники проаналізували вплив культур з ГМО на людей протягом останніх 30 років. Вчені дійшли висновку, що вони так само безпечні для харчування, як і створені шляхом традиційної селекції рослин. Таким чином автори доповіді довели відсутність різниці між органічними і генно-модифікованими продуктами.

Також вчені з’ясували, що культури з ГМО позитивно вплинули на економічне становище фермерів. Однак при цьому дослідники не помітили збільшення врожайності завдяки культивуванню ГМО, але зате відзначили зниження втрат урожаю та скорочення використання інсектицидів.

Крім того, підкреслюється, що вченим не вдалося встановити зв’язок між вживанням в їжу генетично модифікованих культур і ризиком розвитку раку, захворювання нирок, ожиріння, діабету 2 типу, а також харчової алергії і аутизму.

Між тим, сьогодні в США законодавчо дозволений вміст ГМО в продуктах харчування до 10%. В Європі існує 174 зони, вільні від ГМО

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до декрету Кабінету міністрів України „Про стандартизацію і сертифікацію“». Цей документ встановлює, що сертифікація харчової продукції, послуг та систем управління є добровільною. Таким чином український парламент спростив доступ вітчизняної продукції на ринки СНД і світу, а також забезпечив право виробника і споживача на отримання достовірної інформації про харчовий продукт.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...