Новини
Ракурс
Їжа. Фото: chudo.tech

Дослідження іспанських учених показало, що пізня вечеря може підвищити ризик розвитку раку

19 лип 2018, 13:34

Вчені з Іспанії встановили зв’язок між ризиком розвитку раку і звичкою вечеряти менш ніж за дві години до сну. Про це повідомляє Niked Science з посиланням на International Journal of Cancer.


.

Дослідники вчергове довели, що прийом їжі перед сном шкодить здоров’ю. Звичка споживати їжу менш ніж за дві години до сну може спровокувати підвищення ризику розвитку раку молочної залози і простати.

Автори наукової роботи проаналізували відомості про понад 1 тис. пацієнтів з онкологічними захворюваннями молочної залози і 621 пацієнта з раком передміхурової залози. Також в групу дослідження увійшли чоловіки і жінки без онкологічних захворювань. Всі добровольці відповіли на питання про те, коли вони лягали спати і в який час харчувалися.

Таким чином дослідники встановили, що у тих, хто їв за дві години до сну, ризик розвитку раку молочної залози знижувався на 16%, а простати — на 26%. Особливо це добре простежувалося у «жайворонків», а також у тих, хто не зловживав алкоголем і підтримував здорову масу тіла.

Як повідомлялося, австралійські вчені розробили тест, який дозволяє визначити рак шкіри на ранніх стадіях за аналізом крові.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...