Потрясающую пользу от употребления винограда обнаружили ученые
https://racurs.ua/n173553-potryasauschuu-polzu-ot-upotrebleniya-vinograda-obnarujili-uchenye.htmlРакурсДодавання винограду в кількості, що становить трохи менше двох чашок на день, до «західної» дієти з високим вмістом жирів, призводить до зменшення жирової хвороби печінки та збільшення тривалості життя.
Про це свідчать результати нещодавнього дослідження американських учених, опублікованого в журналі Foods, повідомляє видання EurekAlert.
Ці дослідження надають зовсім нового виміру старій приказці «ти — те, що ти їси», — наголошують дослідники, додаючи, що отримані результати показують «справді разючі» зміни.
Експерименти на мишах показали, що додавання винограду до дієти з високим вмістом жирів також підвищило рівень антиоксидантних генів та затримало природну смерть.
Визнаючи, що це не точна наука — переводити роки життя мишей на людські, учені зазначають, що зміни, які спостерігалися в дослідженні, приблизно відповідають додатковим 4−5 рокам життя людини.
Джерело: EurekAlert