Новини
Ракурс

Так, воно існує. Вчені назвали симптоми «цукрового похмілля»

4 лис 2016, 13:44

Мова йде не про традиційне похмілля, однак надмірне вживання цукру має його відтінки: в тому числі такі симптоми, як запаморочення, дратівливість, головний біль і втома, пише Huffingtonpost.


.

«Якщо після вживання значних порцій солодощів люди почувають себе погано — це цукрове похмілля», — зазначила представник Академії харчування та дієтології Кім Ларсон.

За словами Ларсон, спочатку цукор підвищує рівень ендорфінів (гормонів щастя) і людина почувається добре. Однак, згодом рівень цукру в крові падає і відбувається зворотній процес — людина стає дратівливою і втомленою.

Окрім збільшення ваги, ризику розвитку діабету і серцево-судинних захворювань, у людей, котрі регулярно споживають багато солодощів, цукор викликає зміни у мозку. На думку професора Університету Каліфорнії Лаури Шмідт, цукор викликає подібне до наркотичного звикання.

«У нас є докази виникнення звикання до цукру», — зауважила Шмідт.

За її словами, цукор підвищує рівень гормону дофаміну, який відповідає за задоволення, гарний настрій та працездатність. При регулярному вживанні цукру мозок, з плином часу, починає виробляти менше свого власного дофаміну. Згодом, при зменшенні споживання цукру, організм перебуває в стресі через недостатній рівень цієї хімічної речовини.

Також сканування мозку 23 школярів показало, що мозок дітей, які страждають на ожиріння, демонструє підвищену реакцію на цукор. Вчені пов’язують це з психологічним звиканням до цукру.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...