Отруєння 127 осіб у Кам’янець-Подільському зумовила погана обробка овочів і фруктів
https://racurs.ua/ua/n79505-otruiennya-127-osib-u-kam-yanec-podilskomu-zumovyla-pogana-obrobka-ovochiv-i-fruktiv.htmlРакурсСтаном на сьогодні, кількість постраждалих, які отруїлися в Кам’янець-Подільському Хмельницької області, сягла 127 осіб. Всі вони брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця» 19-21 листопада, повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.
Після фестивалю всі учасники роз’їхалися по місцях проживання. 69 осіб продовжують лікування в стаціонарних відділеннях Івано-Франківської, Київської, Одеської, Сумської, Миколаївської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей.
За попередніми даними, масове отруєння сталося через збудник Шигелла Зонне, що спровокував дизентерію, повідомляє «ГолосUA» з посиланням на в. о. директора Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ Олега Балашова.
З харчоблоку готелю, в якому проживали постраждалі, взяли 392 проби для досліджень. Візуально там спостерігалася повна антисанітарія через відсутність прибирання, дезінфікуючих і мийних засобів, а при перевірці було виявлено збудник Шигелла Зонне.
«Овочі та фрукти були придбані на ринку. Виявлено порушення обробки цих продуктів, що спровокувало дизентерію у дітей», — зазначив він.
Нагадаємо, увечері 20 листопада в Кам’янець-Подільському учасники щорічного фестивалю талантів, які зупинився в готелі «Ксенія», відчули нездужання. За ніч до готелю сім разів приїжджала «швидка допомога». Десятки людей одночасно скаржилися на високу температуру та діарею.