У Харкові двоє осіб захворіли на ботулізм після вживання риби
https://racurs.ua/ua/n109523-u-harkovi-dvoie-osib-zahvorily-na-botulizm-pislya-vjyvannya-ryby.htmlРакурсЗахворювання на ботулізм зафіксували у Харкові. Про це повідомила прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.
Зазначається, що 14 серпня зареєстровано два випадки підозри на ботулізм у членів однієї родини. Хворих госпіталізували до реанімаційного відділення обласної клінічної інфекційної лікарні. Наразі триває обстеження та лікування хворих.
Медики з’ясували, що постраждалі вживали ляща.
У Держпродспоживслужбі додали, що з початку 2018 року в Україні зареєстровано понад 60 випадків ботулізму. Четверо осіб померли.
Зазначається, що з 2018 року це третій та четвертий випадки захворювання на ботулізм.
Медики рекомендують утримуватися від вживання небезпечних, особливо влітку, продуктів. До такої їжі належить риба (солона, в’ялена і копчена), домашня консервація (овочі та гриби), м’ясні вироби.
Нагадаємо, в Києві двоє людей потрапили до лікарні з інфекційним захворюванням — ботулізм. Хворі вживали в’ялену рибу, яку виловили та приготували власноруч.