Новини
Ракурс

Жирна їжа допоможе запобігти хворобі Альцгеймера й Паркінсона

10 лис 2014, 12:09

Вчені з Данії виявили, що вживання в їжу продуктів з високим вмістом жирів допомагає сповільнити старіння мозку, що проявляється зокрема в таких формах, як хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Відомо, що людські клітини здатні відновлювати постійні пошкодження ДНК. Цей процес відновлення називається репарацією і з віком він порушується. Однак бувають випадки, коли дефект системи репарації з'являється з народження. Це захворювання називається синдромом Коккейна, а такі пацієнти вмирають у віці 10-12 років, пише «Медична інформаційна мережа» з посиланням на Meddaily.

Вчені в ході дослідження створили мишей з синдромом Коккейна. З'ясувалося, що при годуванні тварин жирними кислотами з кокосового масла вповільнювалися процеси, пов'язані зі старінням (порушення слуху і втрата ваги).

Пояснюється даний феномен тим, що у мозку є потреба в енергії, яку він отримує з цукру або кетонів (хімічні сполуки, які організм може використовувати як резервні джерела енергії). Кетони утворюються при розщепленні організмом жирів. Судячи з усього, саме вони допомагають уповільнити старіння мозку.

Джерело: Медична інформаційна мережа


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter