Жирна їжа допоможе запобігти хворобі Альцгеймера й Паркінсона
https://racurs.ua/ua/n38717-jyrna-yija-dopomoje-zapobigty-hvorobi-alcgeymera-y-parkinsona.htmlРакурсВідомо, що людські клітини здатні відновлювати постійні пошкодження ДНК. Цей процес відновлення називається репарацією і з віком він порушується. Однак бувають випадки, коли дефект системи репарації з'являється з народження. Це захворювання називається синдромом Коккейна, а такі пацієнти вмирають у віці 10-12 років, пише «Медична інформаційна мережа» з посиланням на Meddaily.
Вчені в ході дослідження створили мишей з синдромом Коккейна. З'ясувалося, що при годуванні тварин жирними кислотами з кокосового масла вповільнювалися процеси, пов'язані зі старінням (порушення слуху і втрата ваги).
Пояснюється даний феномен тим, що у мозку є потреба в енергії, яку він отримує з цукру або кетонів (хімічні сполуки, які організм може використовувати як резервні джерела енергії). Кетони утворюються при розщепленні організмом жирів. Судячи з усього, саме вони допомагають уповільнити старіння мозку.