Cолодкими газованими напоями можна знищувати шкідників
https://racurs.ua/ua/n68446-angina-i-nestabilnist-psyhiky-chym-nebezpechni-solodki-gazovani-napoyi.htmlРакурсВченими доведено, що консерванти, які містяться в солодких газованих напоях, можуть негативно вплинути на розвиток дитини і навіть викликати нестабільність психіки. Про це розповідається в статті «Ракурсу», присвяченій небезпеці газованої води.
Навіть у дітей старшого віку шипучки можуть викликати ангіну. В напоях СО2 використовують як консервант, також ця добавка захищає від появи грибків та мікробів. Інколи при перевірці напоїв в деяких партіях експерти виявляють перевищення за вмістом двоокису вуглецю та рівню кислотності pH.
На їхню думку, такою рідиною добре мити чайники або знищувати шкідників на городах, натомість дитячий організм, передовсім горло, не витримує атаки газом, тому й починає боліти. Цей солодкий коктейль не лише провокує запалення горла, а й непомітно роз’їдає стравохід. Гастрити та інші хронічні захворювання кишково-шлункового тракту виникають внаслідок постійного вживання солодких газованих напоїв.
Консервант бензоат натрію (він же Е211), бензойну кислоту Е210 і бензоат калію Е212 додають у напої як протигрибковий та бактерицидний засіб, що дозволяє збільшити термін придатності харчових продуктів у кілька разів. Ці речовини хоч і дозволені в багатьох країнах до використання в харчовій промисловості, зокрема й у нас, проте коли вони вступають в реакцію з вітаміном С, то утворюють бензол, який є канцерогенною речовиною. Також вони мають здатність знищувати всі бактерії, в тому числі й корисні, порушуючи мікрофлору кишківника
Жовтий барвник Е102 заборонений лише в Австрії, хоч загальновідомо, що він є сильним алергеном. Ба більше, цей барвник протипоказаний тим, хто не переносить аспірину та інших похідних саліцилової кислоти.