У 2017 році тотально здорожчали продукти харчування: деякі ціни зросли на 90%
https://racurs.ua/ua/n94634-u-2017-roci-ciny-na-produkty-harchuvannya-staly-vyschi-do-90.htmlРакурсСоціальні продукти харчування в Україні здорожчали на 8-90% з початку 2017 року. Особливо помітно зросли ціни на свинину, цибулю та капусту. Про це повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко у Facebook.
За останні 8 місяців стрімко здорожчало м’ясо: свинина (на 31,5 грн або 43%) і яловичина (21,7 грн або 24%).
Більше ніж на 10 грн за кілограм зросли ціни на: сало (на 14,4 грн або 35%), сир м’який (на 13,4 грн або 16%), курячу тушку (на 13 грн або 31%), масло вершкове (11,3 грн або 8%), варені ковбаси (на 10,2 грн або 17%).
За даними Дорошенка, хліб як чорний, так і білий із початку року здорожчав на 1,5 грн або 14%.
Більш ніж на 20% здорожчали овочі: морква (на 3,9 грн або 90%), цибуля (на 2,2 грн або 48%), капуста (на 2,1 грн або 53%), буряк (на 1,2 грн або 31%), картопля (на 1,1 грн або 20%).
При цьому Дорошенко зауважує, що середня зарплатня за перше півріччя поточного року зросла на 22% (з 6 тис. 8 грн у січні до 7 тис. 339 грн у липні).
Нагадаємо, з 1 липня в Україні скасовано держрегулювання цін на продукти харчування.
Також у лютому повідомлялось, що проект скасування державного регулювання цін діяв із 1 жовтня 2016 року до 1 січня 2017-го й визнаний у Мінекономрозвитку успішним.