Новини
Ракурс

Рада ухвалила закон про судову реформу

12 лют 2015, 17:18

Про це у четвер, 12 лютого, повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.


.

Законом викладено у новій редакції закон "Про судоустрій і статус суддів", а також внесено зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Кримінального процесуального кодексу, законів "Про Вищу раду юстиції", "Про доступ до судових рішень", "Про судовий збір".

Законом також внесено зміни до закону "Про Регламент Верховної Ради України" в частині визначення порядку призначення членів Вищої ради юстиції та припинення їх повноважень, порядку розгляду Верховною Радою питань про переведення судді, обраного безстроково, до суду такого ж рівня або до суду нижчого рівня та звільнення судді.

Законодавчим актом розширено права громадян щодо гарантій рівності перед законом і судом. Відповідно до міжнародних стандартів унормовано питання утворення судів, призначення суддів на адміністративні посади, оптимізації складу судів і їх діяльності.

Законом регламентовано незалежне оцінювання професійного рівня судді, від результатів якого залежатиме його подальша кар'єра.

Законом "Про забезпечення права на справедливий суд" внесено зміни в організацію та порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...