Ракурсhttps://racurs.ua/
Їжа. Фото: chudo.tech
Дослідження іспанських учених показало, що пізня вечеря може підвищити ризик розвитку раку
https://racurs.ua/ua/n108221-doslidjennya-ispanskyh-uchenyh-pokazalo-scho-piznya-vecherya-moje-pidvyschyty-ryzyk-rozvytku-raku.htmlРакурсВчені з Іспанії встановили зв’язок між ризиком розвитку раку і звичкою вечеряти менш ніж за дві години до сну. Про це повідомляє Niked Science з посиланням на International Journal of Cancer.
.
Дослідники вчергове довели, що прийом їжі перед сном шкодить здоров’ю. Звичка споживати їжу менш ніж за дві години до сну може спровокувати підвищення ризику розвитку раку молочної залози і простати.
Автори наукової роботи проаналізували відомості про понад 1 тис. пацієнтів з онкологічними захворюваннями молочної залози і 621 пацієнта з раком передміхурової залози. Також в групу дослідження увійшли чоловіки і жінки без онкологічних захворювань. Всі добровольці відповіли на питання про те, коли вони лягали спати і в який час харчувалися.
Таким чином дослідники встановили, що у тих, хто їв за дві години до сну, ризик розвитку раку молочної залози знижувався на 16%, а простати — на 26%. Особливо це добре простежувалося у «жайворонків», а також у тих, хто не зловживав алкоголем і підтримував здорову масу тіла.
Як повідомлялося, австралійські вчені розробили тест, який дозволяє визначити рак шкіри на ранніх стадіях за аналізом крові.