Новини
Ракурс
Їжа. Фото: chudo.tech

Дослідження іспанських учених показало, що пізня вечеря може підвищити ризик розвитку раку

19 лип 2018, 13:34

Вчені з Іспанії встановили зв’язок між ризиком розвитку раку і звичкою вечеряти менш ніж за дві години до сну. Про це повідомляє Niked Science з посиланням на International Journal of Cancer.

Дослідники вчергове довели, що прийом їжі перед сном шкодить здоров’ю. Звичка споживати їжу менш ніж за дві години до сну може спровокувати підвищення ризику розвитку раку молочної залози і простати.

Автори наукової роботи проаналізували відомості про понад 1 тис. пацієнтів з онкологічними захворюваннями молочної залози і 621 пацієнта з раком передміхурової залози. Також в групу дослідження увійшли чоловіки і жінки без онкологічних захворювань. Всі добровольці відповіли на питання про те, коли вони лягали спати і в який час харчувалися.

Таким чином дослідники встановили, що у тих, хто їв за дві години до сну, ризик розвитку раку молочної залози знижувався на 16%, а простати — на 26%. Особливо це добре простежувалося у «жайворонків», а також у тих, хто не зловживав алкоголем і підтримував здорову масу тіла.

Як повідомлялося, австралійські вчені розробили тест, який дозволяє визначити рак шкіри на ранніх стадіях за аналізом крові.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter



Загрузка...