Новини
Ракурс

Американські вчені радять їсти картоплю для схуднення

17 жов 2014, 17:25

У дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі Journal of the American College of Nutrition, взяли участь 90 осіб з надмірною вагою (індекс маси тіла становив у середньому 29,6), пише «Медпортал».


.

Їх розділили на три групи. У першій пацієнти споживали в день не більше 500 ккал з продуктів з високим глікемічним індексом (ГІ), у другій — не більше 500 ккал/день з продуктів з низьким ГІ, у третій жодні такі обмеження не встановлювалися.

Як відомо, продукти з високим ГІ швидко підвищують рівень глюкози в крові, тоді як з низьким (містять так звані «повільні» вуглеводи) підвищують цей показник повільніше і менше, що прийнято вважати кращим.

У всіх трьох групах учасники випробування споживали 5-7 порцій картоплі на тиждень. Через 12 тижнів учені не виявили істотних коливань ваги між групами, але у всіх, хто брав участь в експерименті, спостерігалося деяке зниження ваги.

Головний автор дослідження професор Бертон-Фрімен відзначає, що картопля вважається небажаним продуктом для схуднення, оскільки має високий ГІ. Однак, за його словами, новітні дослідження не змогли довести, що цей продукт, приготований за принципами здорового харчування, сприяє збільшенню ваги. «Більш того, ми бачимо, що картоплю, навпаки, можна включити в програму по зниженню ваги», — додав професор.

Поради психолога по зниженню ваги читайте на «Ракурсі» в матеріалі «Худнути легко! Поради психолога».

Джерело: Медпортал


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...