Новини
Ракурс

Чай знижує ризик розвитку раку яєчників

25 лис 2014, 17:30

Такого висновку дійшли вчені з медичної школи Університету Норвіч у Східній Англії, дослідивши дієтичні переваги понад 170 тис. жінок протягом 30 років, пише «Медична інформаційна мережа».


.

Цілющі властивості напою дослідники пояснюють високим вмістом у ньому певного типу антиоксидантів — флавоноїдів. При цьому весь механізм дії даної речовини поки не відомий, проте вчені з'ясували, що флавоноїди знижують запальні процеси в клітинних сигнальних шляхах. Зокрема, цілком імовірно, що вони зменшують проліферацію ракових клітин і індукують апоптоз, або запрограмовану смерть ракових клітин.

Крім чаю, експерти радять для профілактики раку яєчників вживати яблука, виноград, чорницю, червоне вино, темний шоколад, цитрусові, цибулю.

Джерело: Медична інформаційна мережа


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...