Новини
Ракурс

Зелений чай запобігає раку порожнини рота

2 лют 2015, 12:58

Проведені дослідження показали, що епігаллокатехін-3-галлат (EGCG) — з’єднання, що міститься в зеленому чаї — вбиває клітини раку ротової порожнини, не впливаючи на здорові клітини, пише «Медична інформаційна мережа».

Проте фахівці не могли зрозуміти механізм такої дії. Під час додаткових досліджень виявилося, що EGCG може викликати певний процес у мітохондріях (електростанція клітин), який і призводить до загибелі ракових клітин.

Експерти вважають, що EGCG призводить до утворення активних форм кисню в ракових клітинах, що пошкоджує мітохондрії. При цьому EGCG не викликає подібну реакцію в здорових клітинах, що дозволяє уникнути побічних ефектів.

Джерело: Медична інформаційна мережа


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter