Суміш картоплі та гуми: китайці навчилися підробляти рис
https://racurs.ua/ua/n50781-sumish-kartopli-ta-gumy-kytayci-navchylysya-pidroblyaty-rys.htmlРакурсНовинка вперше була помічена в провінції Шаньсі, на ринках міста Тайюань, передає Lenta.ru з посиланням на Shanghaiist.
Підроблений рис на вид дуже схожий на справжній. При цьому, за словами китайських експертів, він може завдати непоправної шкоди травній системі.
Влада КНР попередила жителів країни про небезпеку підробки, після чого низка азійських ЗМІ повідомили про надходження аналогічної продукції на ринки інших країн, таких як Індія, Індонезія, В’єтнам. Влада Малайзії та Сінгапуру засумнівалася в достовірності цієї інформації, тоді як чиновники з інших азійських країн поки не коментують ситуацію.
Фахівці сайту Oriza.com, присвяченого рисової індустрії, кажуть, що відрізнити підробку досить легко: зерна залишаться твердими після варіння, а суп зі штучного зерна має характерний неприємний запах горілого пластику.