Новини
Ракурс
Фото: zyalt.livejournal.com

З’ясувалося, чому кішки такі вибагливі до їжі

4 чер 2015, 15:28

Як виявилося, кішки не відчувають смаку багатьох страв і така їжа їм, відповідно, не подобається, пише «Кореспондент» з посиланням на BMC Neuroscience.

Фахівцям в ході експерименту вдалося встановити, що рецептори Tas2r38 і Tas2r43, які відповідають за гіркий смак, у кішок функціонують не так, як у людини. На прикладі фенілтіокарбаміду (PTC) і пропілтіоурацилу (PROP), молекулярна структура яких схожа з брокколі і брюссельською капустою, вчені з’ясували, що рецептори кішок або слабо чутливі, або взагалі не реагують на них.

При цьому Tas2r43 все ж слабо реагував на алоїн, але демонстрував підвищену чутливість до найбільш гіркої речовини — денатонію.

Вчені вважають, що дані рецептори, як і рецептори, що сприймають солодке, атрофувалися у кішок в процесі еволюції. Для природжених хижаків немає особливої необхідності розрізняти цю палітру смаків, на відміну від, наприклад, травоїдних.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter