Ракурсhttps://racurs.ua/
Депутатське меню: стали відомі найпопулярніші страви в їдальні Ради (ФОТО)
https://racurs.ua/ua/n97526-deputatske-menu-staly-vidomi-naypopulyarnishi-stravy-v-yidalni-rady-foto.htmlРакурсУ Раді назвали найпопулярніші страви українських народних депутатів. Про це 23 листопада заявила директор державного підприємства «Їдальня» управління справами апарату Ради Микола Бобренко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
.
«Найпопулярніші страви — це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв — український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу», — зазначив Бобренко.
За словами посадовця, середня ціна обіду в Раді становить до 100 грн. Асортимент страв і в їдальнях формується на підставі попиту й змінюється щодня. У вдень відвідин Ради іноземною делегацією, ціни в їдальнях зростають. Загалом у меню 300 різних страв.
Щодня їдальня на вул. Садовій, 3 обслуговує 300 осіб, а в пленарні дні ще більше. Зала має 70 посадочних місць, стільки ж і в будівлі їдальні парламенту. Штат їдалень складає 110 осіб, з них 60-65 кухарів.
Бобренко повідомив, що підприємство заплатило 3 млн. 319 тис. грн податків до бюджету за дев’ять місяців 2017 року.
Нагадаємо, соціальні продукти харчування в Україні здорожчали на 8-90% з початку 2017 року. Особливо помітно зросли ціни на свинину, цибулю та капусту.
За останні 8 місяців стрімко здорожчало м’ясо. Більше ніж на 10 грн за кілограм зросли ціни на: сало, сир м’який, курячу тушку, масло вершкове, варені ковбаси.
Хліб як чорний, так і білий із початку року здорожчав на 1,5 грн або 14%.