Ракурсhttps://racurs.ua/
Фото: poradnyk.com.ua
В Україні з 1 січня почали діяти європейські вимоги до якості шоколаду (ІНФОГРАФІКА)
https://racurs.ua/ua/n99281-v-ukrayini-z-1-sichnya-pochaly-diyaty-ievropeyski-vymogy-do-yakosti-shokoladu-infografika.htmlРакурсВ Україні з 1 січня почали діяти нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, що мають забезпечити дотримання європейських стандартів в галузі безпечності та якості продуктів харчування. Про це повідомляє Представництво Євросоюзу (ЕС) в Україні на своїй сторінці у Facebook.
.
Відповідно до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
В молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
«На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання», — підкреслюють в представництві.
У разі невідповідності продукту європейським вимогам, він не зможе називатися"шоколадом" або «шоколадним», а матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».
Нагадаємо, що швейцарські кондитери винайшли рубіновийшоколад.