Новини
Ракурс
Фото: poradnyk.com.ua

В Україні з 1 січня почали діяти європейські вимоги до якості шоколаду (ІНФОГРАФІКА)

4 січ 2018, 11:33

В Україні з 1 січня почали діяти нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, що мають забезпечити дотримання європейських стандартів в галузі безпечності та якості продуктів харчування. Про це повідомляє Представництво Євросоюзу (ЕС) в Україні на своїй сторінці у Facebook.


.

Відповідно до європейських вимог, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.

В молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.

«На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання», — підкреслюють в представництві.

У разі невідповідності продукту європейським вимогам, він не зможе називатися"шоколадом" або «шоколадним», а матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».

Инфографика: Facebook / Представництво Євросоюзу в Україні Нагадаємо, що швейцарські кондитери винайшли рубіновийшоколад.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...