Вчені розвінчали алкогольний міф щодо змішування вина і пива та сили похмілля
https://racurs.ua/ua/n117912-vcheni-rozvinchaly-alkogolnyy-mif-schodo-zmishuvannya-vyna-ta-pyva-i-syly-pohmillya.htmlРакурсВживання більш слабкого алкоголю після більш міцного викликає таке саме похмілля, як і у разі вживання алкоголю «з підвищенням градусу». Таких висновків дійшли німецькі вчені.
Дослідники зібрали 90 волонтерів віком від 19 до 40 років. Охочих взяти участь в експерименті було розділено на три групи, повідомляє «ВВС Україна», посилаючись на статтю у журналі American Journal of Clinical Nutrition.
Учасникам першої групи дали випити спочатку півтори літри пива, а потім чотири великих келихи вина. Учасникам другої групи — ті ж самі напої, але в іншій послідовності. Учасники третьої контрольної групи в один день вживали лише один напій.
Через тиждень учасникам експерименту давали алкогольні напої в іншій послідовності ніж у попередній раз, а контрольна група вживала інший алкогольний напій, не змішуючи його ні з чим.
За учасниками, що вживали алкоголь, цілодобово слідкували медики, фіксуючи їхній стан навіть, коли вони спали. Під час експерименту учасники записували свої відчуття в спеціальні анкети. Там вони самостійно вказували ступінь свого сп’яніння.
Підбивши підсумки експерименту, дослідники вказали, що послідовність, з якою людина змішує вино з пивом не впливає на силу похмілля. А доктор Йоран Кьохлінг зазначив, що єдиним способом дізнатись силу похмілля є оцінка свого стану напередодні. Якщо людина сильно напилась та її нудить, ймовірність сильного похмілля дуже велика.