Страсний тиждень перед Великоднем: чого чекати і що їсти
https://racurs.ua/ua/n120979-strasnyy-tyjden-pered-velykodnem-chogo-chekaty-i-scho-yisty.htmlРакурсСтрасний тиждень проходить напередодні Великодня і є останнім тижнем Великого посту. У цей період віруючі намагаються уникати найменших послаблень: в ці дні пост тримається найсуворіше і рекомендується відвідувати служби в храмі.
Страсний тиждень є особливим для християн, адже він готує їх до головного свята, а тих, хто поститься також очікує розговіння — прийом скоромної їжі.
За цей тиждень суворіші правила поста допомагаю організму підготувати травлення. Наприкінці віруючих чекає на Великдень скоромна їжа: м’ясо, молочні продукти, яйця, здоба, алкоголь і шоколад.
В останній тиждень Великого посту віруючі не можуть їсти рибу і рибні продукти, а також зменшують кількість їжі, яку з’їдають за добу. Суворість до харчування також має на увазі і суворість духу — християни ходять на служби, де моляться Богу.
У Страсний тиждень християни, які ретельно постять, уникають гарячих страв і не додають в їжу рослинне масло. У раціоні з’являється більше фруктів і овочів, а ось хліб краще їсти чорний.
Незважаючи на такі суворі правила, християни, що постять, можуть себе побалувати соками, грибами, квашеною капустою і маринованими овочами.
Найважчий день Страсного тижня припадає на Велику п’ятницю — в цей день в пам’ять про смерть і муки Ісуса Христа віруючі відмовляються від їжі. Деякі продовжують відмовлятися від їжі також в суботу та відкладають перший прийом їжі після п’ятниці на Великдень.