Новини
Ракурс

У каві знайшли білки з ефектом морфіну

26 січ 2015, 15:00

Дослідники з державного університету Бразилії (UnB) спільно з колегами з компанії Embrapa підтвердили дію білків в ході експериментів на мишах, пише «Медпортал».

Зокрема, вчені встановили, що ефект від виявлених в каві опіоїдних пептидів триває довше, ніж дія морфіну. Не виключено, що саме завдяки цим речовинам може розвиватися кавова залежність, а також з’являтися так званий синдром скасування при припиненні вживання цього напою.

Знахідку виявили випадково, в ході дослідження функціонального генома кавових дерев. Ці дослідження проводилися з метою підвищити якість кави, проте в кінцевому підсумку вони привели до зовсім несподіваного результату. Вчені вже подали заявки на патентування семи опіоїдних пептидів, виявлених в каві.

Джерело: Медпортал


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter