Кава допомагає запобігти розвитку цукрового діабету
https://racurs.ua/ua/n39264-kava-dopomagaie-zapobigty-rozvytku-cukrovogo-diabetu.htmlРакурсРезультати останніх досліджень опублікував Швейцарський інститут наукової інформації про каву (ISIC), пише «Медпортал».
Зокрема, аналіз епідеміологічних даних показав, що у людей, які щодня вживають три-чотири чашки кави, ризик розвитку цукрового діабету другого типу (ЦД-2) знижується на 25% в порівнянні з тими, хто вживає менше двох чашок кави на день або взагалі не п'є цей напій. При цьому кожна додаткова чашка кави знижує ризик розвитку цього захворювання в середньому ще на 7-8%.
Разом з тим дослідники з'ясували, що такий ефект залежить не від кофеїну, оскільки зниженню ризику розвитку діабету сприяє споживання кави як з кофеїном, так і без нього. На думку вчених, такий ефект напою обумовлений вмістом у ньому хлорогенової кислоти (антиоксидант) та трігонелліна (алкалоїд).
В даний час від цукрового діабету другого типу страждає 380 млн осіб у всьому світі. А загальні економічні витрати на лікування цього захворювання складають 548 млрд дол., відзначають експерти.