Хворих на діабет стає більше через продукти з фруктозою
https://racurs.ua/ua/n44041-hvoryh-na-diabet-staie-bilshe-cherez-produkty-z-fruktozou.htmlРакурсФахівці провели дослідження на тваринах і за участю людей. Останні дані показали, що заміна глюкози на фруктозу призводить до негативних наслідків, пише «Медична інформаційна мережа».
Особливо небезпечна фруктоза, що міститься в столовому цукрі та кукурудзяному сиропі — підсолоджувачі, найчастіше використовуваному в харчовій промисловості.
Вчені також пояснили, що фруктоза, яка входить до складу натуральних продуктів, таких як фрукти й овочі, нешкідлива для організму. Навпаки, споживання фруктів і овочів захищає від діабету й інших метаболічних порушень, тому фахівці рекомендують заміняти ними продукти, що містять додані цукри.
За статистикою, приблизно кожна десята доросла людина в світі страждає від діабету. Всього за останні кілька десятиліть кількість діабетиків збільшилася в понад два рази.