Вчені з’ясували, що краще їсти перед тренуванням
https://racurs.ua/ua/n50838-vcheni-z-yasuvaly-scho-krasche-yisty-pered-trenuvannyam.htmlРакурсЗокрема, вживання молочних продуктів за дві години до тренування допоможе попередити можливу втрату кальцію внаслідок фізичних навантажень і тим самим знизити ризик переломів, пише MEDdaily з посиланням на Xinhua.
Фахівці підкреслюють, що при заняттях видами спорту, які не вимагають від людини переносити вагу на ногах (велоспорт, веслування, плавання), відбувається втрата кальцію разом з потом. Щось схоже відбувається у космонавтів, хоча і без потовиділення. В результаті послаблюються кістки і підвищується ризик розвитку остеопорозу.
Дослідження австралійських вчених показало, що тіло набагато охочіше використовує кальцій зі шлунково-кишкового тракту для виведення з’єднання з потом, ніж з кісток. Таким чином, з’ївши продукт, багатий на кальцій, людина захищає кістки від виснаження. Також це допоможе підтримати стабільний рівень кальцію в організмі.
Біг, за словами вчених, стимулює ріст кісткової тканини, оскільки навантаження на ноги під власною вагою активує цей процес. При менш інтенсивних заняттях мінеральна щільність кісток знижується.
Фахівці рекомендують атлетам з’їдати перед тренуванням три порції молочного продукту — сир, мюслі з молоком, молочний коктейль, йогурт і навіть омлет з сиром.