Новини
Ракурс

Ковбасу та бекон офіційно визнано канцерогеном поряд з тютюном

27 жов 2015, 10:49

Канцерогенною визнано перероблену м’ясну продукцію — тобто таку, що піддалася копченню, витримці, додаванню консервантів або засолюванню. Таким чином, сосиски, ковбаси, бекон і шинка опинилися в тому ж списку, що й азбест, сульфід миш’яку і тютюн.


.

Оксфордські фахівці довели, що споживання чотирьох порцій м’ясних виробів на тиждень підвищує ризик раку кишечника більш ніж на 40%. Тобто люди, які їли червоне або оброблене м’ясо чотири і більше разів на тиждень, на 42% частіше страждали від раку в порівнянні з тими, хто споживав дані продукти рідше разу на тиждень, пише MEDdaily з посиланням на The New Zealand Herald.

За словами вчених, гем, з’єднання з м’яса, пошкоджує ДНК клітин в травному тракті, що в результаті призводить до раку. У зв’язку з цим вони рекомендують вживати м’ясо якомога рідше, адже, згідно зі статистикою, в даний час 4 з 10 чоловіків і кожна десята жінка щодня споживають понад 90 грамів червоного або обробленого м’яса.

Крім того, в процесі обробки м’ясних продуктів виробник намагається максимально збільшити термін їх зберігання. Для цього м’ясо коптять (шинка і паштет), додають до нього сіль і хімічні консерванти на кшталт нітратів і нітритів (бургери й фарш). Деякі експерти пояснюють підвищений ризик раку саме добавками в м’ясних продуктах.

Так чи інакше, ВООЗ пов’язує червоне м’ясо з раком. У рейтингу небезпечних м’ясних продуктів організація збирається поставити червоне м’ясо трохи нижче обробленого, присвоївши йому категорію «ймовірний канцероген».

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...