Новини
Ракурс

Домашнє молоко з базарів часом виявляється небезпечнішим за магазинне

27 лют 2016, 18:14

Як розповів «Ракурсу» президент центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий, експерти неодноразово купували молоко у бабусь для проведення лабораторних досліджень, і в більшості випадків якість продукту залишала бажати кращого.


.

«Пам’ятаю, як одного разу для перевірки ми взяли молоко у однієї з виду сільської бабусі, а потім в лабораторії з’ясувалось, що в нього додали рослинні олії. І, що цікаво, в домашніх умовах сфальсифікувати молоко таким чином просто неможливо. Тож зрозуміло, що бабуся десь взяла дешеве магазинне молоко і продала його як домашнє», — поділився він.

Крім того, за словами експерта, у більшості куплених для дослідження зразків молока було виявлено порушення мікробіології. «Це свідчить про те, що далеко не всі господині дотримуються елементарних правил гігієни не лише при доїнні, а й при догляді за коровами. В результаті, випивши склянку такого домашнього молока, споживачі отримують сильне отруєння», — пояснив Безрукий.

Експерти радять: якщо дуже хочеться випити домашнього молока, то його варто хоча б прокип’ятити.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...