Домашнє молоко з базарів часом виявляється небезпечнішим за магазинне
https://racurs.ua/ua/n67183-domashnie-moloko-z-bazariv-vyyavylosya-znachno-nebezpechnishym-za-magazynne.htmlРакурсЯк розповів «Ракурсу» президент центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий, експерти неодноразово купували молоко у бабусь для проведення лабораторних досліджень, і в більшості випадків якість продукту залишала бажати кращого.
«Пам’ятаю, як одного разу для перевірки ми взяли молоко у однієї з виду сільської бабусі, а потім в лабораторії з’ясувалось, що в нього додали рослинні олії. І, що цікаво, в домашніх умовах сфальсифікувати молоко таким чином просто неможливо. Тож зрозуміло, що бабуся десь взяла дешеве магазинне молоко і продала його як домашнє», — поділився він.
Крім того, за словами експерта, у більшості куплених для дослідження зразків молока було виявлено порушення мікробіології. «Це свідчить про те, що далеко не всі господині дотримуються елементарних правил гігієни не лише при доїнні, а й при догляді за коровами. В результаті, випивши склянку такого домашнього молока, споживачі отримують сильне отруєння», — пояснив Безрукий.
Експерти радять: якщо дуже хочеться випити домашнього молока, то його варто хоча б прокип’ятити.