Новини
Ракурс

Навіщо в масло додають риб’ячий і тюленячий жир

21 лип 2016, 09:05

Пояснюється це тим, що якщо виробляти спред, то необхідно дотримуватись чітко прописаних у стандарті вимог до інгредієнтів. Про це «Ракурсу» розповів представник ДП «Укрметртестстандарт» Володимир Семенович, а більш детально можна прочитати у статті, присвяченій фальсифікації вершкового масла.


.

«Загалом навіть у лабораторії нелегко визначити фальсифікат, говорить Семенович. — Адже шахраї, які його виготовляють, як і ті, хто підробляє гроші, не стоять на місці, а вдосконалюють свою майстерність. Тому тепер замість молочного жиру в продукцію додають неякісний риб’ячий, тюленячий та інші жири. Це робиться для того, аби в процесі дослідження їх було складно виявити, адже деякі методи перевірки на фальшування орієнтовані на пошук в маслі саме рослинних жирів, які підміняють риб’ячим. Аби його знайти, необхідно використовувати іншу методу».

Здебільшого ці інгредієнти зустрічаються в копіях продукції відомих торгових марок та акційних товарах.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...