Навіщо в масло додають риб’ячий і тюленячий жир
https://racurs.ua/ua/n72676-navischo-v-maslo-dodaut-ryb-yachyy-i-tulenyachyy-jyr.htmlРакурсПояснюється це тим, що якщо виробляти спред, то необхідно дотримуватись чітко прописаних у стандарті вимог до інгредієнтів. Про це «Ракурсу» розповів представник ДП «Укрметртестстандарт» Володимир Семенович, а більш детально можна прочитати у статті, присвяченій фальсифікації вершкового масла.
«Загалом навіть у лабораторії нелегко визначити фальсифікат, говорить Семенович. — Адже шахраї, які його виготовляють, як і ті, хто підробляє гроші, не стоять на місці, а вдосконалюють свою майстерність. Тому тепер замість молочного жиру в продукцію додають неякісний риб’ячий, тюленячий та інші жири. Це робиться для того, аби в процесі дослідження їх було складно виявити, адже деякі методи перевірки на фальшування орієнтовані на пошук в маслі саме рослинних жирів, які підміняють риб’ячим. Аби його знайти, необхідно використовувати іншу методу».
Здебільшого ці інгредієнти зустрічаються в копіях продукції відомих торгових марок та акційних товарах.