Ракурсhttps://racurs.ua/
На Львівщині зафіксовано два випадки ботулізму через вживання домашньої тушонки
https://racurs.ua/ua/n93000-na-lvivschyni-zafiksovano-dva-vypadky-botulizmu-cherez-vjyvannya-domashnoyi-tushonky.htmlРакурсДвох чоловіків із Сокальського району Львівської області госпіталізували до обласної інфекційної лікарні з діагнозом «ботулізм». Про це повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталя Тімко, передає Zaxid.net.
.
«Чоловіки 1958 і 1959 року народження вживали м’ясні консерви домашнього приготування. Через деякий час їм стало погано. Їх доставили спочатку в районну лікарню, а звідти — до Львова. Зараз обидва пацієнта в реанімації, їхній стан важкий», — розповіла Тімко.
Як з’ясувалося, пацієнтам досі не зроблені обов’язкові в таких випадках ін’єкції сироватки від ботулізму — препарату немає в лікарні. Лікарі повідомили в МОЗ про випадки захворювання, і чекають, поки звідти передадуть сироватку. Зараз медики роблять все, що в їхніх силах, для порятунку хворих.
За словами Тімко, цього року ботулізм діагностували вже у сімох жителів області. Всі вони захворіли через вживання м’ясних консервів домашнього приготування.
Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що впродовж 2017 року на ботулізм захворіли 90 громадян України, з них дев’ятеро — померли. У переважній більшості випадків джерелом зараження була в’ялена риба. Смертельні випадки захворювання на ботулізм було зафіксовано в Київській, Сумській, Полтавській, Одеській і Запорізькій областях.
Читайте також: Спалах ботулізму в Україні: «інфекціоністи-пожежники» і порятунок потопаючих