Новини
Ракурс

Швейцарські кондитери винайшли новий вид шоколаду

5 вер 2017, 22:02

У світі з’явився новий вид шоколаду — рубіновий, передає «Еспресо.TV» з посиланням на Independent.


.

Швейцарський виробник солодощів компанія Barry Callebaut заявила, що вченим вдалося виокремити елементи з какао-бобів, які дозволили отримати шоколад рубінового кольору.

Як відомо, наразі в світі існує три види шоколаду: чорний, молочний та білий. Всі їх винайшли ще в 30-х роках минулого сторіччя.

У виданні зазначають, що в разі доведення виробником достовірності винаходу, в світі з’явиться четвертий вид шоколаду. Шоколад мають дослідити, щоб переконатися, що він не містить додаткових ароматизаторів чи барвників.

У компанії у свою чергу заявили, що вчені працювали над цим шоколадом не один рік. У Barry Callebaut сподіваються, що він стане хітом серед любителів солодощів.

Нагадаємо, що у травні цього року Україна на 5 років запровадилаантидемпінгове мито на ввезення шоколаду з Росії.

Пізніше стало відомо, що російські кондитери недорахуються 15-17 млн дол. через українські мита на шоколад. Торік Росія експортувала до України 7,5 тис. тонн шоколадних кондитерських виробів на суму 22,9 млн дол.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...