Ракурсhttps://racurs.ua/
Ті, хто їсть сніданок, споживають більше калорій впродовж дня
Можна віддати другу: вчені змінили погляд на важливість сніданку
https://racurs.ua/ua/n117553-mojna-viddaty-drugu-vcheni-zminyly-poglyad-na-vajlyvist-snidanku.htmlРакурсДієтологи змінили погляд на важливість сніданку як головного прийому їжі впродовж дня. Виявилося — той, хто регулярно снідає, споживає впродовж дня більше калорій.
.
Австралійські вчені під керівництвом Кетрін Сіверт вивчили майже 2 тис. наукових публікацій на цю тему, які вийшли у 1990−2018 роках. Підсумки дослідження опублікували в журналі BMJ.
Вчені поставили під сумнів користь прийому сніданку для профілактики ожиріння, з’ясувавши, що учасники, які пропускали сніданок, до кінця спостережень важили трохи менше і споживали впродовж дня менше калорій, ніж ті, хто не пропускав сніданок.
Вчені Мельбурнського університету дійшли висновку, що люди, які їдять сніданок, споживають щодня в середньому на 260 калорій більше, ніж ті, хто відмовляється від нього. Крім того, «відмовники» були в середньому на 440 г легші.
Вчені додали, що регулярне споживання сніданків покращує концентрацію та увагу в дітей, є профілактикою атеросклерозу, але слід відмовитися від практики рекомендації споживання сніданків як стратегії для схуднення або боротьби з ожирінням.
Традиційною профілактикою ожиріння вважається збалансоване харчування і правильний розклад споживання їжі, наприклад, дослідники впливу харчування на зміни ваги радять відсувати час сніданку на пізніше, а вечерю споживати раніше.
Раніше «Ракурс» повідомляв, що ожиріння та пов’язані з ним проблеми з метаболізмом розвиваються не тільки через проблеми з силою волі в огрядних людей, а й з огляду на генетичні фактори.