Вчені назвали продукт, який підвищує ризик раку
https://racurs.ua/ua/n118293-vcheni-nazvaly-produkt-yakyy-pidvyschuie-ryzyk-raku.htmlРакурсПродукт, який підвищує ризик раку, назвали вчені. В ході досліджень з’ясувалося, що надмірне вживання кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози підвищує ймовірність виникнення раку.
Дослідники Онкологічного центру імені М. Д. Андерсона в США провели експеримент над групою мишей, а його результати опублікували в журналі Cancer Research повідомляє «Газета.ру».
Гризунів розділили на дві групи, одним давали сахарозу, інші сиділи на дієті без цукру. Згодом у мишей першої групи почала швидко зростати пухлина через підвищення рівня цукру в крові. До того ж, через вживання кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози у гризунів з першої групи почали розвиватися метастази в легенях.
Згідно з дослідженнями вчених, цей ефект був викликаний підвищенням рівня 12-гідроксід ейкозатетраенової кислоти.
Також дослідники зазначили, що кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози може входити до складу багатьох продуктів, таких як: морозиво, цукерки, варення, випічка. У зв’язку з цим вчені пропонують замінювати солодощі фруктами, а столовий цукор — медом.