Новини
Ракурс
Вчені назвали продукт, який підвищує ризик раку. Фото: Функциональный образ жизни

Вчені назвали продукт, який підвищує ризик раку

17 лют 2019, 22:50

Продукт, який підвищує ризик раку, назвали вчені. В ході досліджень з’ясувалося, що надмірне вживання кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози підвищує ймовірність виникнення раку.


.

Дослідники Онкологічного центру імені М. Д. Андерсона в США провели експеримент над групою мишей, а його результати опублікували в журналі Cancer Research повідомляє «Газета.ру».

Гризунів розділили на дві групи, одним давали сахарозу, інші сиділи на дієті без цукру. Згодом у мишей першої групи почала швидко зростати пухлина через підвищення рівня цукру в крові. До того ж, через вживання кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози у гризунів з першої групи почали розвиватися метастази в легенях.

Згідно з дослідженнями вчених, цей ефект був викликаний підвищенням рівня 12-гідроксід ейкозатетраенової кислоти.

Також дослідники зазначили, що кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози може входити до складу багатьох продуктів, таких як: морозиво, цукерки, варення, випічка. У зв’язку з цим вчені пропонують замінювати солодощі фруктами, а столовий цукор — медом.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...